Ihmiset

Riitta Väisänen Seurassa: Rajan vetäminen yksityisyyden ja julkisuuden välille on joskus vaikeaa

Riitta Väisänen on ollut lööppien vakikasvo 1970-luvun puolivälistä saakka, jolloin hänet kruunattiin Miss Euroopaksi. Välillä otsikot ovat harmittaneet, jos Riitalta ei ole edes pyydetty juttuun haastattelua.

Riitta Väisänen puhuu Seuran tuoreessa jutussa urastaan, joka on saanut viime aikoina yllättävän piristysruiskeen. Riitta on pysynyt kiireisenä niin televisiokuvausten kuin oman YouTube-kanavankin merkeissä.

”Uusi ura alkoi, kun saavutin eläkeiän”, Riitta sanoo jutussa huvittuneena.

Riitasta ei koskaan pitänyt tulla televisiokasvoa, vaan hän haaveili urasta hevosten parissa. Kaikki muuttui Miss Eurooppa -tittelin myötä, josta alkaen Riitta on elänyt julkisuuden valokeilassa.

”En ole antanut sen rajoittaa elämääni. Silti yritän aina muistaa, että mikä tahansa tekemäni tai sanomani asia voi päätyä lehtiin. Se pitäisi kaikkien muidenkin huomioida”, Riitta sanoo Seurassa.

Rajan vetäminen yksityisyyden ja julkisuuden välille on joskus vaikeaa. Kun Riitta odotti esikoistaan Sofia Mäkkylää, 22, hän piti odotuksen salassa yli puoli vuotta.

”En pystynyt käsittelemään ja olemaan odotuksesta iloinen avoimesti. Kävin yksityisneuvolassa takaoven kautta varmistaakseni, ettei asia paljastu ennen aikojaan.”

Riitta kertoo harmittelevansa juttuja, jotka tehdään ilman lupaa.

”Menneisyydelläni tienataan ja siitä tehdään lööppejä ilman, että edes pyydetään haastattelua.”

”Välillä tuntuu, ettei mikään riitä. Pitäisi antaa itsestään aina vain enemmän. Minulla on kuitenkin raja, jota en julkisuudessa ylitä. Puhun monista asioista avoimesti, mutta on myös jotakin, josta vaikenen.”

Puhelu luottohenkilölle auttaa

Riitta kertoo Seuran jutussa, että on mahdollista, että hänet televisiotähdeksi nostanut Kymppitonni palaa vielä televisioon. Uusiakin ideoita on syntynyt, kun Riitta on katsonut ohjelmia, joissa urheilijat käyvät uraansa läpi.

Riitta kertoo , että hänellä oli aiemmin tapana kääntyä Pertti ”Spede” Pasasen puoleen, kun hän tarvitsi neuvoa, mutta Speden kuoltua luottohenkilöksi on noussut Ilkka Lipsanen eli Danny.

”Ennen soitin aina Pertille. Hänen menehtymisensä jälkeen Dannysta tuli varamies. Kun eteen tulee isoja asioita ja tarvitsen mielipidettä, kysyn Dannylta.”

”Voin soittaa hänelle vaikka keskellä yötä.”

Lue Seuran juttu: Tubettamaan ryhtynyt Riitta Väisänen: ”Eräpäiväni ei ole mennyt umpeen”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Riitta Väisänen Seurassa: Rajan vetäminen yksityisyyden ja julkisuuden välille on joskus vaikeaa

Uteliad

OletkoRiitta seurusteellut aina naimisissa olevien miesten kanssa?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.