Ihmiset

Seura spekuloi: Tuleeko epäsuositusta prinssi Charlesista koskaan kuningasta?

Walesin prinssi Charles täyttää marraskuussa 70 vuotta. Hänen äitinsä Elisabet II, 92, kruunattiin kuingattareksi 26-vuotiaana, mutta seniori-ikäinen Charles vielä vain odottaa vuoroaan nousta valtaistuimelle. Voisiko kruunu siirtyä Elisabetilta suoraan Charlesin pojalle, Williamille, 36? Uusin Seura nosti aiheen taas tapetille.

Lue myös: Anna spekuloi: 3 asiaa, joiden avulla prinsessa Victoria pysyy suosionsa huipulla

Miksi britit eivät pidä Charlesista?

Prinssi Charles ei ole Britannian kuninkaallisten suoituimmasta päästä. Hänen äitinsä ja poikansa ovat huomattavasti häntä pidetympiä. Mutta miksi?

Ensinnäkin Charles on joutunut kyräilyjen kohteeksi epäonnisten liiketoimiensa vuoksi. Yksi esimerkki prinssin bisneksistä on viisi vuotta sitten suljettu Duchy Home Farm, joka erikoistui biodynaamiseen viljelyyn. Tappiollinen maatila tuotti BBC:n mukaan muotopuolia ja kalliita vihanneksia, joita ei miltään muilta tiloilta olisi otettu myyntiin.

Lue myös: Kuninkaallisetkin töppäävät: 5 mehevintä mokaa

Yhä toiminnassa oleva The Prince’s Foundation for Integrated Health -säätiö puolestaan tukee kyseenalaisesti vaihtoehtoista lääketiedettä. Seura toteaakin prinssin olevan utopistisen unelmoijan ja haihattelevan hörhön maineessa.

Lue myös: ”Tyttäreni kuoli koska valitsi vaihtoehtohoidot”

prinssi charles, britannian kuningasperhe, monarkia, hovi, britannia, prinsessa diana
Prinsessa Diana ja prinssi Charles poikiensa Harryn ja Williamin kanssa vuonna 1985.

Eniten Charlesin maine on kuitenkin saanut kolauksia yksityiselämän kiemuroista. Ero brittien rakastamasta prinsessa Dianasta sysäsi Charlesin epäsuosioon, eikä asiaa auttanut se, että suhde naimisissa olevaan Camilla Parker-Bowlesiin oli vain vähän aikaa aiemmin vuotanut julkisuuteen.

Kun Diana kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1997 ja kohosi lähes martyyrin rooliin, Charlesin epäsuosio sai viimeisen niittinsä.

Lue myös: Fyysikko Anri Friman suunnittelee sädehoitoa: ”Tavoitteeni on poistaa syövän pelko maailmasta”

Voisiko Charlesin sivuuttaa kruununperijänä?

Seura pohtii, olisiko mahdollista, että jo eläkeikään ennättänyt prinssi Charles ohitettaisiin kruununperijänä. Tällöin valtikka siirtyisi suoraan prinssi Williamille, joka perheineen on brittien suuressa suosiossa.

Majesty-lehden päätoimittaja Ingrid Seward on kuitenkin todennut People-lehdelle vuonna 2017, että Charlesin sivuuttaminen on silkka mahdottomuus. 1700-luvulla säädetyn lain mukaan yhtä sukupolvea ei voi ohittaa kruununperimyksessä.

Lue myös Seuran juttu: Walesin prinssi täyttää 70 vuotta – Nouseeko Charles koskaan kuninkaaksi?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura spekuloi: Tuleeko epäsuositusta prinssi Charlesista koskaan kuningasta?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.