Juhlat

Aineeton joululahja lapselle – Poimi talteen 40 hauskaa ideaa!

Joulun parhaat ja ekologisimmat lahjat ovat aineettomia. Poimi talteen ihanat ideat lasten paketteihin!

Kaappien nurkkiin kerääntyvät tavarakasat ahdistavat varsinkin joulun jälkeen, kun lahjoja yritetään saada mahtumaan rajallisiin säilytystiloihin. Hyvä valinta onkin antaa aineeton joululahja, josta jää kiitollinen mieli ja ihana muisto mutta ei materiaa tukkimaan kodin nurkkia. Mutta millainen on hyvä aineeton joululahja lapselle? Kotilieden toimitus vinkkaa parhaat ideansa.

Lue myös: Aineeton joululahja aikuiselle x 50: Mitä antaa joululahjaksi aikuiselle, joka ei halua lisää tavaraa?

1. Järjestä ikimuistoinen talviretki

Kutsu lapsi viettämään luoksesi ikimuistoista talvipäivää. Vie lapsi esimerkiksi pulkkamäkeen talvisten eväiden kanssa. Pulkkailun jälkeen paistetaan avotulella tikkupullaa ja nautitaan kaakaota termarista.

2. Tarjoa kulttuurielämys

Kulttuurielämys on ihana aineeton joululahja lapselle. Oman budjetin ja lapsen kiinnostuksenkohteiden mukaan lahjansaajan voi tarjoutua viemään elokuviin, teatteriin, balettiin tai vaikka Disney on Ice -esitykseen.

3. Anna lahjaksi retki museoon

Suomi on täynnä kiinnostavia museoita ja näyttelyitä, joissa lapsille riittää ihmeteltävää ja puuhattavaa. Sujauta kirjekuoreen tieto, mihin museoon aiot viedä lapsen seuraavan vuoden aikana. Vaihtoehtoisesti anna lapselle jouluna lista muutamista museoista, joista tämä saa itse valita, mihin haluaa päästä vierailemaan kanssasi. Miltä kuulostaisi retki esimerkiksi johonkin seuraavista museoista?

Lue myös: Kamalimmat joululahjat koettelevat huumoriakin – vältä näitä!

aineeton joululahja lapselle, joululahja lapselle, mitä joululahjaksi lapselle, joululahja, lapsi

4. Äänikirjapalvelun tilaus on mahtava aineeton joululahja lapselle

Lasten ja nuorten hiipuvasta lukuinnosta ollaan koko ajan yhä enemmän huolissaan. Mikset siis antaisi lahjaksi pääsyä kiinnostaviin ja viihdyttäviin sisältöihin, jotka tukevat myös lukutaitoa? Hyvä lahjaidea on esimerkiksi lahjakortti Bookbeatiin, Storyteliin tai Suomalainen Plus -palveluun. Palveluista löytyy valtava määrä lapsille ja teineille sopivia e-kirjoja sekä äänikirjoja.

5. Vie lapsi pienelle matkalle

Jos budjetti kestää, anna lapselle lahjaksi ikimuistoinen viikonloppureissu. Esimerkiksi kotimaan matka johonkin uuteen kaupunkiin hotelliyöpymisineen ja ruokapaikkoineen on ihana aineeton lahja.

Lue myös: Lomalle pääsee lentämättäkin – 6 kiinnostavaa matkaa, jotka voit tehdä ilman lentokonetta

6. Vie lapsi sisäaktiviteettipuistoon

Sisäaktiviteettipuistossa saa temmeltää ja kieppua niin kauan kuin energiaa riittää! Vie lapsi joululahjaksi esimerkiksi Leo’s leikkimaahan, HopLopiin, SuperParkiin tai Duudsonit Activity Parkiin. Hauska yhdessä vietetty päivä pysyy lapsen mielessä pitkään.

7. Järjestä elämyspäivä

Elämyksiä, elämyksiä! Varhaisteinille tai teinille joululahjaksi sopii esimerkiksi lupaus viedä lahjansaaja hohtokeilaamaan, pakopelihuoneeseen tai pelaamaan lasersotaa.

8. Lahjoita harrastekurssi

Kiinnostaisiko lahjansaajaa kokeilla jotakin uutta harrastusta? Ihania lahjavaihtoehtoja ovat esimerkiksi purjehduksen tai laskettelun alkeiskurssi, vierailu karting-radalle tai islanninhevosvaellus! Pienemmälle lapselle voi maksaa vaikka sanataidekerhon tai muskarin vuosimaksun.

9. Kutsu lapsi yökylään

Lapselle ikimuistoista voi olla myös se, että hän saa tulla viettämään elokuva- tai lautapeli-iltaa lahjanantajan luokse yökyläilyn merkeissä. Askartele lahjakortti, johon lahjansaaja saa raksittaa, mitä herkkuja haluaa päivän aikana syödä, ja täydentää, mitä aktiviteetteja hän toivoo päivään kuuluvan.

10. Yhdessä liikkumaan!

Kaunein lahja on laatuaika yhdessä läheisen ihmisen kanssa. Mitä jos antaisit lahjaksi laskettelu- tai melontakurssin, jolle lähtisit yhdessä lahjansaajan kanssa? Liikunta yhdistää ja luo ihania muistoja.

Kaksplus.fi: Mietinnässä joululahjat lapsille? 10 takuuvarmaa ja ajatonta vinkkiä vauvasta eskarilaiseen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aineeton joululahja lapselle – Poimi talteen 40 hauskaa ideaa!

Tuulia

todella ärsyttävää kun Kotilieden sivuilla on mainos, joka tulee joka välissä esiin. Ei tee mieli mennä sivuille, kun se mainos on siellä aina vastassajauseaan kertaan. Miten mainokset voisi kieltää?

Lalexa

Olen aivan samaa mieltä! Voit kokeilla ladata esim. ilmaisen addblocker-ohjelman selaimellesi, käyttöönotettuasi sen mainoksia ei enää näy valituilla sivustoilla. Esim. youtubessa kätevä. Muitakin mainosten esto ohjelmia on olemassa, itselläni addblocker toiminut kivasti.
On raskasta lukea tekstiä, joka katkeaa (useaan kertaan) mainokseen. Skrollaaminen uuvuttaa enemmän kuin vaikka lenkkeily, jo on aikoihin eletty.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.