Juhlat

Kukkaköynnös koristelee juhlapöydän – tämä ohje on sinulle, jota tavalliset kimput ja asetelmat kyllästyttävät

Kattauksen keskellä kiertelevä kukkaköynnös ihastuttaa. Valitse kukkien väri tarjottavien mukaan. Tällä ohjeella onnistut! 

Kukkaköynnös sopii juhlapöytien pinnalle kiertämään. Käytä vihreänä esimerkiksi eukalyptusta tai vaikkapa kesän mittaan kotoista koivua ja leikkovihreänä hienohelman tai unelman versoja. Kukkina voi käyttää kuivaa kestäviä tai kauniisti kuivuvia lajeja, kuten esimerkiksi neilikkaa, vahakukkaa ja ruusua.

Lue myös: Roikkuva kukka-asetelma x 3: Näin toteutat juhlien trendikoristeen

Yksityiskohta köynnöksestä

Kukkaköynnös

Näitä tarvikkeita tarvitset:

Tee kukkaköynnös näin:

  1. Käytä kukkaköynnöksen pohjana puuvillalankaa, jonka ympärille sidot ohuella myrttilangalla vihreät oksat ja kukat. Leikkaa vihreät oksat lyhyeksi.
  2. Aloita köynnöksen teko ottamalla yksi oksa, jonka sidot puuvillanaruun kiinni myrttilangalla. Aloita sitomaan myrttilangan pää kiinni ensimmäisen oksan päähän, sido oksa samalla langalla naruun ja kieputa myrttilangalla molempien ympäri kierroksen, parin verran.
  3. Lisää seuraava oksa edellisen viereen ja kieputa myrttilangalla oksan ja narun ympäri. Tekniikka on sama kuin kransseja tehtäessä.
  4. Jatka kukkavarsien ja kukkien lisäämistä, kunnes köynnöksellä on mieleinen pituus ja runsaus on sopiva. Mieti, kukat sopivin välein. Katkaise myrttilanka ja päättele kieputtamalla myrttilangan pää köynnöksen väleihin.

Lue myös: Kukka-asetelmat kevään juhliin: Katso 3 toinen toistaan kauniimpaa vaihtoehtoa ja ota ohjeet talteen

Kukkaköynnös

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 8/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkaköynnös koristelee juhlapöydän – tämä ohje on sinulle, jota tavalliset kimput ja asetelmat kyllästyttävät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.