Juhlat

Pidätkö syreeneistä? Sitten pidät myös tästä kimpusta: Katso ohje ja taiteile kaunis syreenikimppu oman pihan oksista

Kevään juhlien makeiden tarjottavien värikoodi löytyy pihamaan kukkaloistosta. Itse tehty syreenikimppu kruunaa kattauksen.

Syreenit ihastuttavat sekä tuoksullaan että ulkonäöllään. Kevät on otollinen aika kerätä oman pihan oksia ja loihtia niistä kaunis kimppu. Syreenit kestävät leikkokukkana paremmin, kun vesität ne kunnolla. Syreenikimppu kruunaa juhlapöydän.

Lue myös: Syreeni on pitkäikäinen koristepensas, joka ei mene muodista – toimi näin, jos haluat tämän klassikon kukoistavan omalla pihallasi

yksityiskohta kimpusta
Syreenien kanssa voi yhdistää esimerkiksi kruunuvuokkoja.

Syreenikimppu

Näitä tarvikkeita tarvitset:

Tee syreenikimppu näin:

  1. Leikkaa syreeninoksia tai osta kukkaoksat kukkakaupasta. Leikkaa kukkavarsiin uusi imupinta ja upota kukkaoksat lämpimään veteen toviksi, jotta oksat imevät vettä. Älä kuori kuorta, jotta vesi pääsee kulkemaan solukossa.
  2. Kimppuun voi käyttää muita mieleisiä kukkia, kuten kruunuvuokkoja, tulppaaneja tai jaloleinikkiä. Ginstian oksat tuovat kimppuun lisää tuoksua ja kevään tunnelmaa.
  3. Leikkaa leikkovihreiksi puiden tai koristepensaiden lehdellisiä oksia. Jos oksissa ei ole vielä vihreää, voit hyötää oksia hiirenkorvalle sisällä maljakossa. Leikkovihreäksi sopivat myös viherkasvina kasvavien parsalajien vihreät versot ja kukkakaupan valikoimista hankitut oksat.
  4. Puhdista kukkaoksien alaosat lehdistä, jotta maljakkoon vesirajan alle ei jää lehtiä likaamaan vettä. Leikkaa varsiin uusi imupinta. Lajittele kukkaoksat ryhmittäin, jotta kukat ovat helposti käytettävissä.
  5. Ota kolme oksaa, jotka asetat ristikkäin ja lisää seuraava oksa viimeksi lisätyn viereen, saman suuntaisena. Jatka kukkavarsien lisäämistä aina edellisen suuntaisena, edellisen viereen, jolloin kukkavarret kaartuvat samaan suuntaan.
  6. Kimppua sitoessa voi hakea epäsymmetristä muotoa. Pitkävartiset, kaartuvat varret ja runsas, ilmava vihreys tuovat kimppuun rentoutta.
  7. Tarkista kimpun muotoa ja kukkien asentoa. Voit tarvittaessa lisätä kimppuun lisäkukkia varovasti löysäämällä otetta kimpusta ja työntämällä yksittäisiä kukkaoksia väliin.
  8. Kun kimppu on valmis, sido kimppu napakasti narulla kiinni ja lyhennä kukkavarret maljakkoon sopiviksi.

Lue myös: Syreenisokeri maistuu kesältä – ripauta aromikasta kukkasokeria juomiin ja leivonnaisiin

syreenikimppu
Syreenikimppu on näyttävä ilmestys.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 8/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pidätkö syreeneistä? Sitten pidät myös tästä kimpusta: Katso ohje ja taiteile kaunis syreenikimppu oman pihan oksista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.