Juhlat

Tumma puku: näin pukeudut, kun pukukoodina on tumma puku – ohjeet myös naiselle

Lue, miten pukeudut, kun kutsussa lukee tumma puku. Kokosimme ohjeet myös naiselle.

Jos kutsukortissa lukee tumma puku (Mörk kostym, Mörk kavaj, Dark Suit, Business Suit, Lounge Suit), kyseessä on useimmiten arvokas tilaisuus, joka alkaa ennen iltakuutta. Esimerkiksi häät ovat tyypillisesti tällainen tilaisuus. Tumma puku on yksi yleisimmistä pukukoodeista ainakin suomalaisissa juhlissa, ja se  käykin miehelle asuksi lähes kaikkiin tilaisuuksiin.

Lue myös: Kutsu – katso vinkit, mitä kutsuun kannattaa kirjoittaa, ja milloin se lähetetään

Tumma puku tarkoittaa, että mies pukeutuu yksiväriseen tai hillitysti kuvioituun mustaan, tummansiniseen tai tummanharmaaseen pukuun.

Puvun kanssa valitaan samansävyinen liivi, valkoinen paita, hillitty silkkikravatti tai -solmuke, juhlavat ja mustat kengät ja sukat. Päällysvaatteina ovat tumma trenssi tai ulsteri, tummat hansikkaat.

Tummaan pukuun voi pukeutua kaikkiin juhliin, myös presidentin vastaanotolle.

tumma puku, naisen asu

Naisen asu, kun miehellä on tumma puku

Kun pukukoodina on tumma puku, naisella ei tarvitse olla yllään mustaa tai tummaa pukua. Pikkumusta on kuitenkin varma valinta. Naisella voi olla yllään myös polvipituinen tai kokopitkä, juhlavaa kangasta oleva leninki, housupuku tai hame-jakkuyhdistelmä. Laahus ei kuitenkaan kuulu tähän asuun. Tähän pukuun nainen voi yhdistää käsineet avajais- tai cocktailtilaisuudessa. Lyhyeen pukuun yhdistetään lyhyet valkoiset käsineet, pitkään valkoiset puolipitkät käsineet.

Lue myös: Testasimme magneettiripset – katso ennen ja jälkeen -kuvat!

Sukkahousut ovat ohuet ja asun väriin sopivat tai tummat.

Kengiksi nainen valitsee juhlavat, sirokorkoiset avokkaat tai juhlasandaletit ja laukuksi kirjekuorimallisen tai muun siron laukun.

Yksivärisen tai hillityn puvun kanssa voi myös käyttää näyttäviä pukukoruja tai arvokoruja. Hattu ei yleensä kuulu asuun. Päällysvaatteena nainen voi käyttää turkinomaista takkia tai jakkua, juhlavaa takkia tai viittaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tumma puku: näin pukeudut, kun pukukoodina on tumma puku – ohjeet myös naiselle

48271

masi nananen hanen amatta uinen maenen

Itsenäisyyspäivä

Kun miehelle kutsussa mainitaan tumma puku, käykö naiselle pitkä puku,
kun tilaisuus on klo 16-19 puffet typpisenä.

tietämätön

Miten pukeudutaan gaalailtaan,pitääkö olla pitkäpuku,jos juhla alkaa.klo.16-22
Kutsussa oli tummpuku.

Benny

Nimim. Jormakka haukkui kotilieden smokkiohjeen. Minä voin joutessani haukkua tämän.

Liituraita, joka on kuvassa ei ole tumma puku. Liituraitapuku on valkokaulusduunarin työpuku, eikä sovellu mihinkään juhliin. Ei edes vapaamuotoisempiin tilaisuuksiin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.