Mango-passionjuustokakku
Mango-passionjuustokakku on kevään herkullisin juustokakku, josta hedelmäisen raikas kiille tekee todellisen katseenvangitsijan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pohja
- 200 g digestive-keksejä
- 100 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 1 tlk (425/255 g) mangoviipaleita sokeriliemessä
- 2 dl vispikermaa
- 250 g mascarponetuorejuustoa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- ¾ dl sokeria
- 1 iso passiohedelmä
- 2 rkl limetinmehua
Kiille
- 3 liivatelehteä
- 2 dl appelsiinimehua
- 3 passiohedelmää
- ½ dl sokeria
Valmistusohje
Mango-passionjuustokakku valmistuu helposti näin:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta se sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita keskenään mascarpone, tuorejuusto, vaniljasokeri, sokeri ja soseutettu mango sekä passionhedelmän sisus.
- Kiehauta limetinmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
- Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
- Tee kiille. Laita kolme liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
- Laita kattilaan appelsiinimehu, kolmen passionhedelmän hedelmäliha ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi niin että sokeri sulaa. Ota pois levyltä.
- Purista liivatteista vesi pois ja laita liivatteet kattilaan. Anna kiilteen jäähtyä melkein huoneenlämpöiseksi. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen. Laita mango-passionjuustokakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi.
- Irrota mango-passionjuustokakku vuoasta varovasti ja laita kakkuvadille tarjolle.
Vinkki! Jos haluat leipoa vegaanisesti, kokeile myös passiohedelmällä viimeisteltyä kookosjuustokakkua.
Lue myös Anna.fi: Passiohedelmä-sitruunamarenkitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mango-passionjuustokakku