Askartelu

Äitienpäiväkortti x 6: Katso ohjeet ja askartele äidille kaunis, hauska tai suloinen kortti!

Kaipaatko ideoita äitienpäiväkortin askarteluun? Kokosimme kuusi helposti ja nopeasti toteutettavaa ideaa. Ota askarteluohjeet talteen.

Itse tehty äitienpäiväkortti ilahduttaa äitiä taatusti. Joskus voi vain vaikea keksiä, millaisen kortin äidille askartelisi.

Lue myös: Lähetä Kotilieden e-kortti äitienpäiväksi!

Ratkaisimme ongelmasi ja kokosimme kuusi vaivatonta ideaa. Näiden ohjeiden avulla mattimyöhänenkin ehtii askarrella kortin itse. Muista myös äänestää suosikkiasi jutun lopussa!

Pohditko, mitä kirjoittaa äitienpäiväkorttiin? Kokosimme seitsemältä runoilijalta kauniita, äideistä kertovia säkeitä, jotka sopivat mainosti myös onnitteluvärssyksi. Katso koskettavimmat runot äideistä ja isoäideistä.

Lue myös Kaksplus.fi:stä: Milloin on äitienpäivä 2020? Ihanat lahjaideat ja vinkit

Helppo äitienpäiväkortti on nopea tehdä

Helppo äitienpäiväkortti syntyy nopeasti pientenkin lasten käsistä.

Ilmapallokortin juju piilee ilmapallojen sisään sujautetuissa rakkausviesteissä ja silkkipaperipaperikonfeteissa. Kun täyteen puhalletut pallot puhkaisee, viestit ja konfetit satavat ulos palloista. Ilmapallokortti on hauska tapa kertoa tunteistaan. Ilmapallokortin tekeminen on helppoa, ja tarvikkeet löytyvät todennäköisesti kotoa jo valmiiksi. Tämä äitienpäiväkortti valmistuu mukavasti pientenkin lasten kanssa, kun lapset osallistuvat rakkausviestien kirjoittamiseen.

Katso ohje: Ilmapallokortti poksauttaa rakkaudenosoitukset esille – katso ohje ja askartele hauska onnittelukortti

Äitienpäiväkortti on hyvä paikka paljastaa tunteet, jotka arjessa jäävät usein sanomatta. Tämä nopeasti ja vaivattomasti askarreltava kortti sopii siihen täydellisesti. Tulosta Kotilieden valmis mallipohja, liimaa se korttiin ja anna runosuonesi sykkiä. Kortin askarteluun et tarvitse muuta. Tämä kortti-idea sopii mainiosti pienille lapsille, kun vanhempi auttaa alkuvalmisteluissa.

Katso ohje: Askartele suloinen kortti äidille – pienille lapsille sopiva idea sulattaa äidin sydämen

Haluatko askarrella äidille kortin itse, muttet halua läträtä liiman kanssa, ja valmista pitää syntyä vaivattomasti? Tämä idea on sinulle! Villalangasta askarreltu sydänkortti todistaa, ettei itse tehty äitienpäiväkortti vaadi tuntien askarteluoperaatiota. Korttiin tarvitset vain korttipohjan, kynän ja pyyhekumin sekä neulan, sakset ja lankaa.

Katso ohje: Helppo ja nopea lapsille sopiva idea: Askartele äidille kortti villalangasta

Kukkia ja sydämiä – niistä on äitienpäiväkortit tehty

Kukat ja sydämet ovat äitienpäiväkorttien vakioaineistoa.

Kuka ei pitäisi kukista? Säväytä ja askartele äidille kortti kuivatuista versioista. Kukat tekevät tästä äitienpäiväkortista kauniin ja persoonallisen. Korttia voi myös muunnella, jos kuivatut kukat eivät innosta, tai niitä on vaikea löytää. Voit käyttää kuivattujen kukkien tilalla esimerkiksi pieniä helmiä tai pieniä, värikkäitä paperi- tai muovipaloja.

Katso ohje: Askartele kortti äidille kuivatuista kukista– tähän korttiin äiti ihastuu!

Kuin kimppu ja kortti samassa! Kananmunakennosta askarreltu kukkiva kortti yllättää kortin saajan. Vaikka kortti ilahduttaa aina, useimmat kortit päätyvät lehtiroskikseen. Tämän kukkiva kortti kannattaa paperikierrätyksen sijaan nakata multaan, missä kortista alkaa kasvaa kukkia.

Katso ohje: Oho! Tästä kortistahan kasvaa kukkia – katso ohje ja askartele kukkiva kortti kananmunakennosta

Tällaista korttia äiti ei taatusti vielä ole saanut!  Taittele kortiksi kaunis origami-sydän ja kirjoita siihen onnittelusi. Origamin taittelu voi kuulostaa hankalalta, mutta sitä se ei ole. Katso helppo ohje.

Katso ohje: Helppo idea! Taittele kortista kaunis origami-sydän

Kommentoi

Kommentoi juttua: Äitienpäiväkortti x 6: Katso ohjeet ja askartele äidille kaunis, hauska tai suloinen kortti!

Lilja Marttinen

Ihana kortti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.