Askartelu

Onko henkarienkeli joulun askarteluhitti? Katso video ja tee koristeeksi suloinen enkeli henkareista

Henkarienkeli valmistuu samoista tarvikkeista kuin jouluinen askarteluhitti henkaritähti. Tuleeko henkarienkelistä yhtä iso menestys kuin tähdestä?

Viime jouluna innostuttiin henkaritähdestä. Tänä vuonna on aika askarrella hitille haastaja, suloinen henkarienkeli.

Lue myös: Henkaritähti: Näin teet joulun hittikoristeen helposti itse

Henkarienkeli
Henkarienkeli

Henkarienkeli valmistuu samoista tarvikkeista kuin tähti, ja se sopiikin hyvin tehtäväksi esimerkiksi, jos tähden askartelusta jäi ylimääräisiä henkareita tai askartelit tähden, mutta olet kyllästynyt sen katseluun ja aiot purkaa sen tai innostuit henkareilla askartelusta ja kaipaat uusia vaihtoehtoja tähden kaveriksi.

Henkarienkeli on helppo tehdä

Henkarienkelin on nopea ja helppo askarrella, ja sen voi tehdä yksin tai yhdessä lasten kanssa.

Valmiin enkelin voi ripustaa sekä ulos että sisälle. Jos laitat enkeliin jouluvalot ja ripustat sen ulos, varmista, että jouluvalot sopivat ulkokäyttöön.

Enkelin askarteluun voi käyttää metallisia tai muovisia henkareita. Metalliset ovat kestävämpi vaihtoehto, etenkin jos haluat ripustaa henkarienkelin ulos. Lisäksi metallisesta henkarista voit taivuttaa enkelille pyöreän pään. Jos käytät askarteluun muovisia henkareita, tarvitset myös metallisen renkaan päätä varten.

Jos käytät tavallisen kokoisia henkareita, enkelistä tulee metrin korkuinen ja noin 90 cm leveä. Jos haluat pienemmän enkelin, kokeile käyttää lasten henkareita.

Mikäli haluat joskus purkaa enkelin, poista vain jouluvalot ja leikkaa nippusiteet auki, ja voit käyttää henkarit niiden tavanomaisempaa tarkoitusta varten.

Henkareista tehtävää enkeliä varten tarvitset

Henkarienkeli ohje

1. Taivuta yhdestä metallihenkarista enkelille pyöreä pää. Jos teet enkelin muovisista henkareista, käytä päänä metallirengasta.

2. Henkarienkeli on helpoin koota lattialla. Asettele pään alle yksi henkari koukku alaspäin ja sen henkarin kummallekin sivulle yksi henkari niin, että kaikki koukut osuvat yhteen.

3. Muodosta siivet enkelin kummallekin sivulle kahdesta henkarista, joiden toiset kärjet ja koukut osuvat yhteen.

4. Alaosa muodostuu samalla tavalla kuin siivet, henkarit ovat vain enemmän limittäin kärjestä koukkuun asti. Katso asettelu kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

5. Kun olet asetellut enkelin valmiiksi, kiinnitä henkarit nippusiteillä toisiinsa. Kiinnitä nippusiteet ensin löyhästi kaikkialta ja kiristä vasta sitten. Leikkaa nippusiteistä ylimääräinen osa pois.

6. Ripusta jouluvalot enkeliin. Kiinnitä valosarja enkeliin nippusiteillä, jos haluat valosarjan pysyvän varmasti paikoillaan. Jos käytät patterilla toimivaa valosarjaa, voit kiinnittää patterikotelon enkelin nurjalle puolelle kuumaliimalla, jos et halua johdon roikkuvan.

7. Ripusta henkarienkeli esimerkiksi seinälle. Henkarienkeli voi myös nojata seinää vasten.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko henkarienkeli joulun askarteluhitti? Katso video ja tee koristeeksi suloinen enkeli henkareista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.