Askartelu

Huovutus pesukoneessa – näin se onnistuu helposti ja hauskasti

Villasta syntyy hurmaavia huovutustöitä. Katso, miten huovutus pesukoneessa onnistuu.

Huovutus pesukoneessa vaatii vain muutaman tarvikkeen ja ripauksen innostusta. Kokosimme ohjeet, joiden avulla onnistut.

Huovutus pesukoneessa – näitä tarvikkeita tarvitset

Tee huovutus pesukoneessa näin

  1. Tee huovutus neulausalustan päällä. Sommittele palat tai hahtuvalangat kuvien mukaan ja neulaa ne paikoilleen muutamilla pistoilla: pidä neula pystysuorassa ja tikkaa materiaalien läpi (kuvassa A jatkokohdan neulaus). Irrota työ varovasti neulausalustasta.
  2. Laita valmis työ valoverhokankaiden väliin (B). Laita päällimmäiseksi paksu muovi, joka pitää työn ryhdikkäänä pesukoneessa. Rullaa työ tiiviisti, sido rulla naruilla (C). Työnnä rulla pesupäälliseen ja sido päät.
  3. Pese työ ohjeessa annetun pesuohjelman mukaisesti, älä linkoa. Purista vesi pois ja avaa rulla varovasti. Irrota verhokangas, tue toisella kädellä työtä, jotta se ei veny (D). Muokkaa työ käsin venytellen ja taputellen. Anna kuivua tasaisella alustalla huoneenlämmössä. Kun työ on kuiva, prässää se silitysraudalla villan lämmöllä.
  4. Leikkaa työn reunat siisteiksi. Ompele saumat ja viimeistele reunat.

Vinkki! Kokeile pienillä töillä eri huovutusaikoja koneessa. Keskeytä pesu välillä katsoaksesi miten työ huovuttuu. Konehuovuta samansävyiset työt yhtä aikaa, sillä villa saattaa päästää väriä.

Katso myös kuvalliset ohjeet käsin huovuttamiseen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Huovutus pesukoneessa – näin se onnistuu helposti ja hauskasti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.