Huonekasvit

Pääsiäiskukat koristelevat kodin! Katso pääsiäiskukkien helpot hoito-ohjeet ja nauti kukkaloistosta

Pääsiäiskukat ovat pääasiassa sipulikukkia. Niiden hoito on helppoa ja onnistuu vasta sisäistä hortonomiaan herättelevältäkin.

Muutamia niksejä noudattamalla pääsiäiskukat tuottavat iloa pitkään, oli valintasi sitten perinteinen narsissi ruukussa, ihastuttavat tulppaanit vaasissa tai toisesta sesongista tuttu hyasintti, joka on uusi tulokas pääsiäiskukkien joukossa.

Lue myös: Pääsiäisaskartelu tuo kotiin juhlatunnelman – katso parhaat ideat ja ohjeet!

Tutut pääsiäiskukat narsissi, helmililja ja tulppaani

Mistä tietää, että pääsiäinen lähestyy? Siitä, että iki-ihanat ja perinteiset pääsiäiskukat narsissi, helmililja ja tulppaani ilostuttavat läsnäolollaan.

Vaihtelua kaipaaville iloisia uutisia: kaikista kolmesta kukasta löytyy useita eri lajikkeita.

Ruukuissa myytävä pikkukukkainen ja kirkkaan keltainen Téte-à-Téte aloittaa narsissikauden. Kylmää kestävä kaunokainen koristaa pihoja ja parvekkeita. Narsissilajikkeita tunnetaan tänä päivänä useita tuhansia. Katso pirtsakan keltaisen narsissin hoito-ohjeet.

Herttainen helmililja on kestävä sipulikukka ja suosittu kevätkukka sekä ruukussa että puutarhassa. Perinteisen tummahelmililjan lisäksi on tarjolla muitakin lajeja. Tutustu helmililjan hoito- ja istutusohjeisiin.

Suomalaisten suosikkikukat tulppaanit kukoistavat parhaimmillaan jopa viikon. Tulppaanin hoito ei vaadi paljoa, mutta pienet asiat voivat vaikuttaa siihen, kuinka pitkään tulppaanikimppu säilyy nuukahtamatta.  Lue, miten tulppaanikimppu pysyy kauan hyvänä.

Lue myös: Tee pääsiäiseksi hauskoja kananmunankuori-istutuksia

Perinteiset pääsiäiskukat saavat uuden haastajan: Joulusta tuttu hyasintti sopii myös pääsiäiseen

Pääsiäiskukka hyasintti
Keltainen hyasintti sopii hyvin pääsiäiskukaksi. © Norman Ojanen

Hyasintti on yksi joulun suosituimmista kukista, eikä ihme. Hyasintin hoito on helppoa, ja edullinen hyasintti kukkii upeasti ja levittää ympärilleen hurmaavaa tuoksua.

Joulun lisäksi hyasintti sopii pääsiäiseen, ja sipulikukkaa löytyykin kukkakaupoista yhä enemmän myös pääsiäisen tienoilla. Ota talteen hyasintin hoito-ohjeet ja kokeile tuoksuvaa kukkaa esimerkiksi erilaisissa asetelmissa.

Lue myös: Sipulikukat voi istuttaa vanhoihin astioihin

Muista myös rairuoho – joko siemenistä tai jyvistä kasvatettuna

Mitä olisi pääsiäinen ilman rairuohoa? Aloita pääsiäisvalmistelut kylvämällä ruohon siemenet. Rairuohon idättäminen on helppoa. Katso vinkit kasvatukseen!

rairuoho
© Mirva Kakko

Tiesitkö, että pääsiäisruohon voi kasvattaa myös popcornista? Pääsiäisruoho popcornista on hauska vaihtoehto perinteiselle rairuoholle. Kokeile popcornin kasvatusta näillä ohjeilla ja katso, miten poppareista kasvaa kaunis rairuoho.

Popcornin kasvatus pääsiäisruohoksi.
Pääsiäisruoho kasvaa popcornista noin viikossa. © Anni Reenpää

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäiskukat koristelevat kodin! Katso pääsiäiskukkien helpot hoito-ohjeet ja nauti kukkaloistosta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.