Askartelu

Paperinen pääsiäismuna saa taittelemalla hauskan kennomaisen muodon – katso ohje ja kokeile itse!

Munan muotoinen kennopallo on leikkisä ja tyylikäs koriste pääsiäiseen. Tarvitset askarteluun sakset, paperia, ripustusnauhaa ja vahvaa kaksipuolista teippiä.

Kennomaiset riippuvat koristeet ovat olleet viime vuosina nosteessa. Kaupoissa myydään valmiita kennopalloja niin jouluun kuin muihinkin juhliin. Pallojen kennomainen symmetria hivelee esteetikon silmää.

Kennopallon voi askarrella itsekin pienellä rahalla. Tarvitset vain paperia, liimaa tai kaksipuolista teippiä, sakset ja ripustusnauhaa. Paperin sijaan materiaalina voi käyttää keittiökaapin antimia, kuten muffinivuokia tai suodatinpusseja.

Munan muotoon leikattu kennopallo on täydellinen koriste pääsiäiseen. Riippuva koriste sopii kaunistamaan esimerkiksi pajun- tai koivunoksia.

Katso alta ohjeet pääsiäisen tyylikkäimmän koristeen askarteluun!

Lue myös: Pääsiäisaskartelu tuo kotiin juhlatunnelman – katso parhaat ideat ja ohjeet!

paperinen pääsiäismuna kennomaisella muodolla
Paperisen pääsiäismunan voi tehdä yksivärisenä tai monivärisenä. © Pia Inberg

Paperinen pääsiäismuna kennomaisella muodolla – näin onnistut!

Kaikista helpointa kennopallo olisi tehdä kennopaperista, jossa ohuet paperit ovat jo valmiiksi liimattu toisiinsa kiinni.

Kennopaperia ei kuitenkaan tahdo löytyä enää monista askartelukaupoista. Siksi askartelimme kennopallot käsipelillä: leikkaamalla, taittelemalla ja teippaamalla.

Kapealla, kaksipuolisella ja vahvalla teipillä on liimaa helpompaa kiinnittää paperit toisiinsa tarkasti kaavan osoittamiin kohtiin.

Muista, että mitä säännönmukaisemmin ja tarkemmin teippaat jokaisen paperipalan samalla tavalla, sitä symmetrisempi lopputuloksesta tulee.

Katso ohjeet koristeen tekoon videolta, tai lue ohjeet alta:

Tarvitset:

Piirrä kaava puhelimesi tai tietokoneesi näytön läpi paperille.
Piirrä kaava puhelimesi tai tietokoneesi näytön läpi paperille. © Anni Reenpää

Lue myös Kaksplus.fi:stä: Pääsiäinen on ihan nurkan takana! Kaksplus-bloggaajien vinkit keväiseen juhlaan

Tee näin:

  1. Piirrä munan kaava leivinpaperiin ja leikkaa se tarkasti piirrosjälkeäsi seuraten. Voit tehdä munasta juuri sen kokoisen, kuin itse haluat. Tämän jutun kuvien munat ovat noin 7,5 cm korkeita.
  2. Ota kiinni paperiarkin lyhyestä päädystä ja taita paperi haitarin lailla neljään kertaan. Piirrä kaavan avulla taitettuun paperiin kolme munan muotoa vierekkäin. Leikkaa piirrosjälkiä pitkin ja saat yhdestä paperiarkista 12 munaa. Leikkaa toiset 12 munaa toisesta paperiarkista. Jos haluat koristeesta kaksivärisen, käytä kahta eri väristä paperia.
  3. Taita 18 munan muotoista paperia pituussuunnassa keskeltä kahtia. Kaksiväriseen koristeeseen tarvitset 9 munan muotoa kustakin väristä.
  4. Teippaa taitettujen munien sisään kaksi teippipalaa ylä- ja alareunaan kaavassa merkittyjen viivojen kohdille (A). Paina paperi kiinni taitekohdasta.
  5. Laita pala teippiä taitettujen ja teipattujen paperien keskelle (B). Kasaa kaikki taitetut paperit päällekkäin pinoksi. Jos teet kaksivärisen koristeet, kasaa eri värisiä papereita vuorotellen.
  6. Laita pala teippiä taitettujen munien selkämykselle ja paina siihen satiininauhasta sidotun ripustuslenkin solmukohta.
  7. Avaa muna reunoista vetäen ja paina jäljellä olevat sivut kiinni toisiinsa.
paperista taiteltu pääsiäismuna
Asettamalla kaksipuolinen teippi jokaiseen paperipalaan samaan kohtaan saat täydellisen symmetrisen munan. © Pia Inberg

Askartelumateriaalit: Sinelli

Juttua muokattu 24.3.2023 klo 12:09: Yhdestä paperiarkista saa 12 munaa, ei 9.

Juttua muokattu 28.3.2023 klo 16:32: Juttuun on lisätty video.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paperinen pääsiäismuna saa taittelemalla hauskan kennomaisen muodon – katso ohje ja kokeile itse!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.