Askartelu

Tuunaa sisätossut uuteen uskoon tupsuilla – kurkkaa ohje ja tee hienot tossut!

Sisätossut suojaavat varmaat lattian viileydeltä ja mahdollisilta kivenmuruilta. Jos vanhat tossut ovat jo päässeet hieman kulahtamaan, tupsukikka antaa niille lisää elinvuosia.

Vanhat sisätossut saavat uuden ilmeen, kun koristelet ne jämälangoista tehdyillä tupsuilla. Käytä tupsujen tekemiseen erilaatuisia lankoja, vaikkapa pörröistä mohairia ja ­sileää sukkalankaa, ja yllätä itsesi ennakkoluulottomilla väriyhdistelmillä.

Jos teet paljon tupsuja, kätevintä on käyttää apuna tupsukehikkoa. Niitä on saatavilla muun muassa Novitalta ja Cloverilta erikokoisina tupsun halkaisijan mukaan.

Lue myös: Grau, mitkä tassuttimet! Neulo ja huovuta hauskat tossut, joita koristaa villi pantterikuvio

Tuunaa sisätossut tupsuilla – näitä tarvikkeita tarvitset

Tuunaa sisätossut näin

  1. Valitse haluamasi kokoinen tupsu­kehikko tai leikkaa pahvista kaksi rengasta. Raidallinen tupsu syntyy, kun kierität kehikon ympäri ensin yhden kerroksen yhtä väriä ja sen päälle toisen kerroksen toista väriä, kuva A. Vuorottele näiden kahden värin kanssa, kunnes kehikon reikä on ummessa ja siihen ei mahdu enempää lankakerroksia. Leikkaa sitten langat poikki kehikon ulkoreunasta varovasti, pujota vahva sitomislanka kehikon osien väliin. Kiristä lanka ja sido tupsu ­pitävällä umpisolmulla.
    Kuva A
    Kuva A
  2. Jätä tupsusta roikkumaan kaksi sitomislangan päätä, mutta parturoi tupsun pinta muutoin huolellisesti tasaiseksi, kuva B. Kuva B
  3. Kiinnitä tupsu tossuihin pujottamalla neulan avulla kumpikin sitomis­lanka erikseen tossun päällisen läpi yhdellä pistolla melko lähelle toisiaan. Sido langat umpisolmulla kiinni tohvelin sisäpuolelle.

Lue myös: Katso videolta nopea ja helppo tapa tehdä tupsu

Näitä tossuja kelpaa esitellä. Tupsujen avulla luot vanhoille tossuille ihan uuden ilmeen. Kuva: Marjo Maininki
Näitä tossuja kelpaa esitellä. Tupsujen avulla luot vanhoille tossuille ihan uuden ilmeen. Kuva: Marjo Maininki

Mallin suunnittelu: Marjo Maininki

Ohje on julkaistu Kotiliesi-lehdessä 9/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuunaa sisätossut uuteen uskoon tupsuilla – kurkkaa ohje ja tee hienot tossut!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.