Askartelu

Tee itse joulukalenteri, joka kerää kehut! Tarvitset vain muutaman tarvikkeen, ja valmista tulee parissa tunnissa 

Joulukalenteri toimii kauniina seinäkoristeena, kun askartelet sen itse luonnonmateriaaleista. Katso videolta, miten joulukalenteri tehdään oksaan.

Joulukalenteri tekee jokaisesta loppuvuoden suureen juhlaan johtavasta päivästä erityisen. Mikä olisi ihanampaa, kuin aloittaa jokainen päivä pienellä yllätyksellä? Joulukalenterin idea toimii yhtä hyvin aikuisille kuin lapsillekin.

Sisustajalle joulukalenteri voi olla myös kaunis sisustuselementti. Parhaimmillaan kalenteri on kuin kaunis taideteos, joka tuo kotiin tunnelmaa.

Lue myös: Kirjoita kauniit joulukortit kalligrafialla – katso helppo harjoitus

Joulukalenteri oksaan - vuoden kaunein joulukalenteri?
Joulukalenteri kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen joulua, jotta sitä on aikaa ihailla ennen kuin käy käsiksi lahjoihin. Kuva: Anni Reenpaa

Joulukalentereita joihin voi piilottaa itse keksimiä pieniä lahjoja, on saatavilla valmiina monessa kaupassa. Perinteisin on kankainen taskullinen versio. Mutta itse tekemällä kalenterista saa uniikin.

Ideoita erilaisiin DIY-joulukalentereihin on loputtomasti. Kalenterin voi askarrella pipareista, huovutetuista taskuista tai vaikkapa pienistä kirjekuorista. Kokosimme aiempaan juttuumme ohjeitamme erilaisiin joulukalentereihin: Itse tehty joulukalenteri x 6 – ihastu ja askartele itse!

Joulukalenteri oksaan – tarvikkeet ja ohjeet

Jos punainen tai kimalteleva joulu ei ole sinun juttusi, tämä ohje voi olla mieleesi. Tämä joulukalenteri syntyy luonnonmateriaaleista. Pääroolissa on maasta löytynyt puunoksa ja pieni tuijanoksa. Lahjat piilotetaan valmiisiin lahjapusseihin, jotka ne ripustetaan oksaan juuttinarulla.

Muista, ettei oksia saa katkaista muista kuin omalla maalla kasvavista puista ilman maanomistajan lupaa. Maahan pudonneita oksia saa kerätä.

Katso videolta, miten joulukalenteri askarrellaan oksaan:

Näitä tarvikkeita tarvitset: 

Tarvikkeiden hinta on yhteensä alle 20 euroa.

Joulukalenteri on helppo askarrella itse metsästä löytyneeseen oksaan.
Lahjapussien sijaan voit käyttää pieniä kirjekuoria, jos lahjat ovat esimerkiksi lapulle kirjoitettuja runoja. Kuva: Anni Reenpää

Tee itse joulukalenteri oksaan näillä ohjeilla:

  1. Kirjoita numerot 1-24 paperipussien rypyttömälle puolelle vasempaan alakulmaan.
  2. Täytä ja kiinnitä pussit yksi kerrallaan eri korkeuksille. Taita pussin yläkulmasta pari senttimetriä pussin takapuolelle. Sido juuttinaru kaksoissolmulla oksaan ja leikkaa sopivan pituiseksi. Solmi kaksoissolmu myös pussin taitteen ympärille. Jätä narua noin 4 cm ylimääräistä ja nido naru yhteen pienen tuijanoksan kanssa pussin yläreunaan.
  3. Sido oksaan juuttinaru kalenterin ripustusta varten.
  4. Viimeistele työ. Tarkista, että pussit ovat sopivilla korkeuksilla ja säädä tarvittaessa juuttinarujen pituuksia. Siisti samalla juuttinarujen oksan päässä olevat solmukohdat leikkaamalla turhan pitkät narunpätkät pois.
  5. Jos haluat uusiokäyttää kalenterin seuraavana vuonna, avaa pussit pujottamalla niitit varovasti pois ilman, että pussi repeää.

Joulukalenterin askartelemiseen menee noin pari tuntia.

Joulukalenteri oksaan - vuoden kaunein joulukalenteri?
Pieniin lahjapusseihin mahtuu pieniä lahjoja, kuten sukkia tai suklaata. Isommat tavarat, kuten lehdet tai kirjat, voit piilottaa muualle kotiin. Pussiin voit kirjoittaa vihjeen, mistä lahjan löytää. Muista, että aineettomat lahjat ovat toivottuja lahjoja. Miten olisi vaikka leffailta tai glögimaistelu? Kuva: Anni Reenpää

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse joulukalenteri, joka kerää kehut! Tarvitset vain muutaman tarvikkeen, ja valmista tulee parissa tunnissa 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.