Neulonta

Kaarrokeneule x 18 – katso ihanimmat ohjeet naiselle, miehelle ja lapselle

Kaarrokeneuleet ovat suosikkeja vuodesta toiseen. Eikä ihme, niitä on mukava neuloa ja kuvioissa vain taivas on rajana.

Haaveiletko uudesta kaarrokeneuleesta? Kaarrokkeeseen voi neuloa kirjoneuletta monella tapaa. Perinteiset kuviot kahdella tai useammalla värillä näyttävät aina yhtä ihanilta. Kirjoneuleeseen saa myös taiteiltua vaikka pitsiä tai suosikkieläimensä. Jos kirjoneuleet eivät ole juttusi, kaarrokkeen voi koristella myös pitsillä tai palmikoilla. Katso ohjeet myös ihaniin kaarrokeneuletakkeihin.

Kirjoneulekaarroke on varma hitti

Kaarrokkeen neulominen kahdella värillä on aina hyvä idea. Neulominen on helppoa ja lopputulos takuulla näyttävä. Taito Pirkanmaan Minna Ahosen suunnittelemassa Onnikka-puserossa kaarroketta koristavat kauniit ornamentit. Tarmo Thorströmin ja Katrina Salon Rauma-puseron kaarrokkeeseen puolestaan on neulottu upeaa pitsiä.

Useampaa väriä voi yhdistellä selkeissä kuvioissa kuten tässä Rowanin tummapohjaisessa mallissa tai Niina Kaakkurivaara Aurora-puserossaan.

Pikkutarkat neulekuviot vaativat keskittymistä, mutta palkitsevat tekijänsä Kurkkaa ainakin naisten sinisävyinen kaarrokepusero, miesten vaaleapohjainen kaarrokeneule tai Tunturi-tunika, jossa ei ole hihoja, mutta se peittää pepun.

Esittävät kuviot ovat myös ihania! Ruuhimäki by night -puseron kaarrokkeesta löytyy kuusikko ja pupuja. Tästä teemasta löytyy ohje myös koiran neuleeseen. Soile Pyhänniskan islantilaisneuleen kaarrokkeesta seilaavat viikinkien käärmekaulaiset veneet.

Kaarrokeneuletakin voi myös neuloa pelkillä oikeilla kerroksilla

Jos haluat tehdä kaarrokepuseron sijaan neuletakin, sekin onnistuu suljettuna neuleena. Steekkauksessa eteen luodaan noin 5 ylimääräistä silmukkaa. Kun työ on valmis, silmukoiden väliin ommellaan tiheät koneompeleet ja työ leikataan auki. Lopuksi reunoihin neulotaan joustimet.

Tätä tekniikkaa on käytetty kauniissa naisten norjalaisessa villatakissa, lasten koristeellisessa kirjoneuletakissa ja yksinkertaisemmassa kaarroketakissa.

Koristele kaarrokeneule pitsillä tai palmikoilla

Yksivärisen kaarrokeneuleen koristeeksi voi neuloa näyttäviä palmikoita koko kaarrokkeen matkalta kuten Outi Markkasen puserossa tai sitten vain yhden palmikon eteen Piia Maria Pekkasen tyyliin. Outi Markkasen käsialaa on myös ihana kesäinen pitsikaarrokeneule. Jos kaipaat helppoa pitsikaarrokepuseroa, kurkkaa tämä kaunis lila alpakkasekoitepusero.

Neulo lasten kaarrokeneuleisiin hevosia, kissoja tai perinnekuvioita

Lasten kaarrokeneulepuseroissa saa revitellä kuvioilla. Hevospusero on heppaharrastajien mieleen, kissapusero sopii kaikille eläinten ystäville. Perinteisillä kuvioilla koristeltu kaarrokepusero on takuuvarma klassikko.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaarrokeneule x 18 – katso ihanimmat ohjeet naiselle, miehelle ja lapselle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.