Huonekasvit

Helppoja viherkasveja kotiin

Viherkasvit

Monet viherkasvit menestyvät tavallisessa huoneenlämmössä läpi vuoden. Eikä niiden hoitokaan kummoista viherpeukaloa vaadi, vain valoa, kosteutta ja ravinteita sopivassa suhteessa.

Kun valitsee viherkasveja kotiin kannattaa ottaa huomioon ainakin kodin valoisuus, sillä se on ylivoimaisesti tärkein tekijä kasvien viihtymisessä. Useimmiten valon määrä arvioidaan yläkanttiin, ja tilaa luullaan valoisammaksi kuin se on.

Valon vähyyden vuoksi on joskus pakko tinkiä esteettisistä ihanteistaan – jos haluaa istutusten kestävän. Valoisaan paikkaan tulee istuttaa luonnostaan valossa viihtyviä lajeja ja pimeään vähään valoon tyytyviä.

Seitsemän helppohoitoista viherkasvia:

1. Isoanopinkieli (Sansevieria trifasciata) ei petä hoitajaansa. Helppohoitoisempaa kasvia ei olekaan, vain liikakastelu ja paahde ovat sille kohtalokkaita.

2. Komeaviirivehka (Spathiphyllum Floribundum -ryhmä) viihtyy valosta varjoon. Säännöllisen kastelu pitää sen tyytyväisenä. Viirivehkat muodostavat paljon tyviversoja, joten siitä saa nopeasti jaettavaa.

3. Pikkukentiapalmu (Howea forsteriana) tuo viidakon olohuoneeseen. Laji viihtyy valossa, mutta sietää myös puolivarjoa. Terve, kaunis kasvi nauttii sumuttamisesta.

4. Tuonenkielo (Aspidistra elatior) on paras valinta heikkoihin valo-olosuhteisiin, viileään ja muiden kasvien siimekseen. Kasvin kauneusarvo on kiiltävissä, koristeellisissa lehdissä.

5. Traakkipuut (Dracaena spp.) kasvavat nopeasti, joten niistä saa edullisesti helppohoitoisia ja edullisia viherpuita. Lajeja ja lajikkeita on paljon, puolivarjossa viihtyvät etenkin tummalehtiset.

6. Herttaköynnösvehka (Philodendron scandens) on nopeakasvuinen ja vaatimaton köynnös. Kasvupaikka voi olla valoisa tai varjoisa. Normaali huoneenlämpö sopii sille kautta vuoden.

7. Juorut (Tradescantia spp.) ovat mutkattomia, nopeasti kasvavia amppelikasveja. Ne viihtyvät tavallisessa huoneenlämmössä mutta sietävät myös viileää. Kasvista tulee tuuheampi, kun versoja latvotaan. Pistokkaat juurtuvat helposti, ja jotkut uusivatkin kasvin vuosittain.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppoja viherkasveja kotiin

kevättä rinnassa

kuka tietää mikä on kukka jonka latinalainen nimi on SEDUM MAKINOLL ” TORNADO ” ? Hankin sellaisen ja se muistutti vähän jotakin mehikasvia ja toisaalta pennimuoriakin vähän.En löytänyt kasviani miltään sivulta ?????

Justiina21

Kyseessä on maksaruoho tai oikeammin yksi sadoista maksaruoholajin lajikkeista. Tarkkaa suomenkielistä nimeä en osaa sanoa Sedum makinoi ’Tornado’:lle eikä kaikille tieteellisille nimille suomenkielistä vastinetta olekaan. Jotkut maksaruohot, kuten mainitsemasi S. makinoi sopivat myös huonekasveiksi. Useimmat maksaruohothan ovat monivuotisia perennoja.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.