Huonekasvit

Kasvaako kotonasi rahasampo? Pistokkaiden myyminen on tuottoisa bisnes, ja tästä kasvista maksetaan kaksinumeroisia summia!

Facebookin Huonekasvit-ryhmässä huonekasvien pistokkaita myydään säännöllisesti. Yhden kasvin pistokkaat ovat kuitenkin himoittavuudessaan ja hinnassaan ylitse muiden.

Peikonlehti, monstera deliciosa, on suosittu kasvi sisustajien keskuudessa. Jopa perinteistä peikonlehteä himoitumpi saattaa kuitenkin olla monstera deliciosa ’Variegata’ eli kirjavalehtinen peikonlehti, joka erottaa tavallisesta peikonlehdestä osittain valkokirjavista lehdistä.

Kasvin pistokkaiden myyminen voi olla tuottoisa bisnes kirjavalehtisen peikonlehden omistajalle. Kirjavalehtistä peikonlehteä on rajoitetusti saatavilla, ja sen hinta kohoaa usein kysynnän vuoksi korkeaksi.

Pienen pistokkaan voi saada 20 eurolla, jos on nopea. Mitä isompi pistokas on, sitä enemmän siitä pyydetään ja maksetaan. Usein pistokkaiden hinta on noin 30 euroa. Onpa pistokkaasta tarjottu jopa 40 euroa!

Lue myös: Piristä kodin sisustusta vehreydellä: 10 helppohoitoista huonekasvia

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

No leaves were harmed in the making of this clip! #monsteravariegata #variegatedmonstera #variegatedplants #rareplants

Henkilön Houseplant_Foodies (@houseplant_foodies) jakama julkaisu

Monstera variegata ei ole ainoa huonekasvi, jonka pistokkaat käyvät kaupaksi. Facebook-ryhmässä myydään myös monien huonekasvien pistokkaita. Myynnissä on ollut muun muassa kultaköynnöksen ja muulinkorvan pistokkaita.

Muiden pistokkaiden hinnat eivät kuitenkaan yllä harvinaisen kirjavan peikonlehden tasolle. Hinnat liikkuvat yleensä muutaman euron ja kymmenen euron hujakoilla.

Lue myös: Tilaatko viherkasveja netistä? Halpa voi käydä hurjan kalliiksi

Pistokkaiden myyminen ja ostaminen – näin se onnistuu

Helsingissä, kauppakeskus Redissä järjestetään sunnuntaina 25. elokuuta 2019 kello 12–16 Kasvitreffit, Huonekasvien pistokasvaihtotapahtuma. Tapahtuman järjestävät kukka- ja viherkasvikauppa Urban Green, Huonekasviseura ry ja Redi. Lisää tapahtumasta löydät Facebookista.

Huonekasviharrastajien ja kasveista kiinnostuneiden tapahtumassa voi vaihtaa, myydä ja ostaa kasvipistokkaita tai kasvien pikkutaimia. Tapahtumassa on myös pistokkaiden vaihtopiste, johon voi jättää vaihdossa pistokkaan ja ottaa toisen tilalle.

Tapahtuman järjestävät neuvovat leikkaamaan ja juurruttamaan pistokkaat valmiiksi tai leikkaamaan ne viime hetkellä samana aamuna, jolloin juurtumaton pistokas on vielä tuore ja kestää päivän ilman vettä kosteassa paketissa. Pistokkaat kannattaa pakata sään mukaan lämpimään ja kääriä juuret kosteaan paperiin tai tuoda ne vesiastioissa. Mukaan kannattaa varata myös pakkausmateriaalia.

Lue myös: Huonekasvien lisäys: 3 tapaa saada vanhasta kasvista uusia kasveja – katso ohjeet!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvaako kotonasi rahasampo? Pistokkaiden myyminen on tuottoisa bisnes, ja tästä kasvista maksetaan kaksinumeroisia summia!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.