Huonekasvit

Kasvata syötäviä versoja sinapinsiemenistä – siemenet löytyvät kaupan maustehyllyltä

Sinapin kasvatus sinapinsiemenistä on helppoa ja nopeaa. Pippuriselta maistuvat sinapinversot sopivat leivän päälle tai salaatteihin. Voit myös kasvattaa sinapista pääsiäisruohon. Katso ohjeet kasvatukseen videolta.

Sinapinsiemenet ovat suosittuja viherpeukaloiden keskuudessa, sillä niiden kasvatus on nopeaa. Sinappi ei ole herkkä matalille lämpötiloille ja vaatii kasvaakseen vain multaa ja vettä.

Sinappi sopii syötäväksi leivän päällä, salaatin joukossa tai vaikkapa lohen koristeena. Maku on hieman pippurinen ja kirpeä.

Sinapinsiemenet sopivat myös hyvin pääsiäisruohon kasvatukseen nopean itävyytensä vuoksi. Sinapinsiemenistä kasvaa kauniita kiharia versoja.

Lue myös: Rairuohon vaihtoehdot: Oletko jo kokeillut ohraa tai maissinjyviä? Näin kasvatat erilaiset pääsiäisruohot

Katso videolta, miten sinapin kasvatus sinapinsiemenistä onnistuu:

Sinapin kasvatus sinapinsiemenistä – näin onnistut!

Voit käyttää kasvatuksessa joko ruokakaupan maustehyllyn sinapinsiemeniä tai puutarhakaupassa kasvatukseen myytäviä sinapinsiemeniä. Kummastakin saa kasvatettua kauniin ruohon koristeeksi ja syötäväksi.

Siemenet itävät parissa päivässä ja ruoho on valmista noin viikossa. Sinapinsiemeniä ei kannata kylvää liian tiheästi, koska silloin multatila täyttyy juurista, ja kasvualusta saattaa nousta astian laitojen ylitse.

Tarvikkeet

Sinapin kasvatus sinapinsiemenistä.
Sinapin kasvatus sinapinsiemenistä on helppoa. Sinappi on persoonallinen vaihtoehto perinteiselle rairuoholle. © Anni Reenpää

Tee näin:

Seuraavat kasvatusohjeet pätevät kaikkien viljojen kasvatukseen. Tarkista kuitenkin myös siemenpussin lajikohtaiset ohjeet.

  1. Liota siemeniä kädenlämpöisessä vedessä pari tuntia tai yön yli.
  2. Levitä noin 2 cm kerros uutta multaa laakeaan puhtaaseen astiaan. Sumuta multa kosteaksi. Voit myös kylvää siemenet mullan sijaan märän talouspaperin päälle.
  3. Ripottele siemenet mullan päälle.
  4. Ripottele päälle ohut kerros multaa niin, että siemenet juuri ja juuri peittyvät.
  5. Sumuta kylvös uudestaan.
  6. Peitä kylvös kelmulla ja pistä kelmuun grillitikulla muutama reikä.
  7. Laita itämään lämpimään paikkaan, esimerkiksi kylpyhuoneen lämmitetyn lattian päälle tai muuhun paikkaan, jossa ei ole vetoa.
  8. Kun kylvös 2–3 päivän päästä puskee vihreää versoa, poista kelmu ja siirrä astia valoisaan paikkaan, esimerkiksi ikkunanlaudalle.
  9. Sumuta istutusta vedellä kerran päivässä. Pääsiäisruoho on valmis noin viikon päästä kylvöstä.

Lähteet: Juttua varten on haastateltu Hyötykasviyhdistyksen pääpuutarhuria Satu Sainiota.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvata syötäviä versoja sinapinsiemenistä – siemenet löytyvät kaupan maustehyllyltä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.