Huonekasvit

Tee itse kukka-asetelma: Katso videolta helpot vinkit kauniiseen lopputulokseen

Kaunis kukka-asetelma on helppo tehdä itse. Näiden vinkkien avulla diy-kukka-asetelma sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Kun kukat on poimittu tai ostettu, käsitelty kestäviksi ja imupinta on leikattu oikein, on aika tehdä kukka-asetelma. Kukka-asetelman tekemisessä ei kannatta hötkyillä.

”Yleensä teen asetelman todella hitaasti. Saatan tehdä asetelmaa tunnin, puolitoista. Asetelman teko minulle kukkajoogaa. Mitä vähemmän asetelmassa on elementtejä, sitä vaikeampaa asetelman teko on. Kolmen tai neljän oksan asetelman tekemiseen voi mennä koko päivä niin, että välillä poistun paikalta”, sisustussuunnittelija, yrittäjä ja intohimoinen kukka-asetelmien tekijä Anu Jokela sanoo.

Jokelan perustama Hilmala-kurssikeskus järjestää muun muassa kukka-asetelman ja kukkakimpun tekokursseja. Lue Jokelan neuvot ja tee kukka-asetelma helposti itse!

Tee itse kukka-asetelma Kotilieden ohjeen avulla.

Kukka-asetelman tekemiseen tarvitset

Suhteuta maljakko kukkien kokoon. Mitä matalampi maljakko, sitä enemmän kukat tulevat esiin.

”20 senttimetrin maljakon korkeus on täydellinen. Suurin osa myydyistä kukista ovat korkeudeltaan todennäköisesti 40 senttimetriä korkeita, jolloin 20 senttimetrin maljakon päälle tulee saman verran kukkia.”

”Paras maljakon muoto on joko kapeneva tai pyöreä pienellä suulla.”

Pese maljakko hyvin ennen kuin teet kukka-asetelman. Veteen kannattaa tipauttaa kukkaravinnetta, jonka voi tehdä itse.

Asetellessa poista lehdet, jotka jäisivät veden alle ja leikkaa veitsellä uusi imupinta vinoon. Leikkaa oksan varret oksasaksilla halki pystysuoraan niin pitkälle kuin oksasaksien terät yltävät.

Kun teet kukka-asetelmaa, ota huomioon asetelman sijoituspaikka. Jos asetelma tulee seinää vasten, voi sen tehdä vain yksipuoleiseksi, niin että kukat osoittavat seinästä poispäin. Jos asetelmaa ihastellaan joka suunnalta, kannattaa kukat asetella sen mukaan.

Maljakon voi asettaa pyörivälle juustotarjottimelle, kun teet asetelmaa. Silloin maljakkoa on helppo käännellä.

kukka-asetelma on helppo tehdä itse Kotilieden ohjeen avulla.

Valitse kukka-asetelmaan erilaisia kukkia

Aloita asetelman teko pohjakukista. Valitse pohjakukat pääkukkien mukaan. Jokela valitsee pohjakukiksi yleensä kukkia, mitä luonnosta löytyy eniten.

”Pohjakukka on se, mikä tukee asetelman. Runsaissa asetelmissa ne eivät edes välttämättä näy, ne ovat tukiverkko ja runsauden tuoja.”

”Olen oppinut katsomaan ympärilleni. Ojat ja ojanpientareet ovat täynnä pohjakukkia.”

Muista jokamiehenoikeudet kerätessäsi kukkia. Älä poimi esimerkiksi varpuja metsänpohjasta tai oksia puista tai pensaista.

Pohjakukkia

Pääkukkia

Viimeisteleviä kukkia

Katso videolta, miten kukka-asetelma tehdään

Katso myös Jokelan vinkit, millainen käsittely kukille kannattaa tehdä ennen asetelman tekoa, jotta kukat kestävät mahdollisimman pitkään, miten leikkaat kukkien varret oikein ja miten teet itse kukkaravinteen helposti ja halvalla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse kukka-asetelma: Katso videolta helpot vinkit kauniiseen lopputulokseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.