Kodinhoito

Tiesitkö, että grillin puhdistaminen onnistuu oluella? 4 helppoa niksiä grillin putsaamiseen

Grilliritilään jämähtänyttä rasvaa ja karstaa voi olla vaikea irrottaa. Ei ole kuitenkaan tarpeen suunnata kauppaan ostamaan kalliita puhdistusaineita, vaan grillin putsaamiseen tarvittavat välineet löydät omasta keittiöstäsi!

Tuskailetko grillin puhdistamisen kanssa? Tärkeintä on muistaa, että grillin puhdistaminen on helpointa, kun grilli on vielä lämmin. Siksi putsaaminen kannattaakin tehdä heti grillaamisen jälkeen.

Lue myös: 7 huippuniksiä! Näin pidät grillin puhtaana

Jos siivoaminen ei maistu herkuttelun päätteeksi ja grillin puhdistaminen lykkääntyy, grilli kannattaa esilämmittää ennen putsaamisen aloittamista. Näin rasva ja karsta lähtevät paremmin irti grilliritilästä.

Grillin puhdistaminen on näppärintä, kun ritilän ja muut paistopinnat rasvaa ennen ruoanlaittoa kevyesti esimerkiksi rypsiöljyllä. Näin ruoka ei tartu kiinni grilliin, ja putsaajan ei tarvitse pysähtyä repimään ruoanpalasia irti grillistä.

Grilli kannattaa puhdistaa erityisen huolellisesti keväällä ennen käyttöönottoa. Ulkopuolelta grilli on parasta pestä silloin, kun grilli on jäähtynyt.

grillin puhdistaminen, grillin puhdistaminen ruokasoodalla, ruokasooda, grilli puhtaaksi, grillin putsaaminen, grillaaminen, grillikausi

Lue myös: Osaatko puhdistaa grillin oikein? Lue helpot ohjeet!

Grillin puhdistukseen ei tarvitse lähteä etsimään pesuaineita kaupasta, vaan tarvikkeet löytyvät omasta keittiöstä.

Näitä neljää ruoka-ainetta hyödyntämällä grillin puhdistaminen on helppoa ja nopeaa.

1. Grillin puhdistaminen oluella

Oluella grilli puhdistuu näppärästi! Kaada puoli pullollista olutta esilämmitetyn grillin ritilälle. Hankaa grilli puhtaaksi sanomalehtipaperilla.

Oluen teho grillinpuhdistusaineena perustuu siihen, että olut liuottaa rasvaa paremmin kuin vesi.

2. Puhdasta jälkeä sipulilla

Toinen vaihtoehto on putsata grilli sipulilla. Halkaise sipuli ja kiinnitä se grillihaarukkaan, jotta saat hieman etäisyyttä kuumaan grilliin. Hankaa sipulin leikkauspinnalla karsta ja öljy irti ritilästä. Silmät saattavat kyyneltyä, mutta lika lähtee.

Tekniikka toimii parhaiten, kun grillin lämmittää ensin todella kuumaksi, jotta grilliritilään tarttuneet ruoanpalaset palavat irti. Tämän jälkeen grilli puhdistetaan sipulin avulla, kun grilli on hieman jäähtynyt.

grillin puhdistaminen, grillin puhdistaminen sipulilla, sipuli, grilli puhtaaksi, grillin putsaaminen, grillaaminen, grillikausi

3. Superpuhdistaja ruokasooda

Ruokasoodasta tehdyllä tahnalla saa myös puhdasta jälkeä.

  1. Tee pehmeä puhdistustahna sekoittamalla ruokasoodaa ja vettä.
  2. Levitä tahna lämpimään grilliin teräsharjalla ja anna tahnan kuivua 15 minuuttia.
  3. Pyyhi tahna grillistä kuivalla pyyhkeellä tai rätillä.
  4. Tämän jälkeen lämmitä grilliä 15 minuuttia ennen kuin alat laittaa ruokaa, jotta loputkin tahnasta palaa pois.

4. Grillin puhdistaminen etikalla

Grillin saa puhtaaksi myös etikalla! Laita etikkaa ja vettä suihkepulloon ja suihkuta liuosta grilliritilän päälle. Anna vaikuttaa 10 minuuttia.

Purista tämän jälkeen alumiinifoliota palloksi ja pirskottele palloon laimentamatonta etikkaa. Pyyhi alumiinifoliolla rasva irti grillistä. Puhdasta tulee!

Lähteet: The Sun, Good Housekeeping, Real Simple, Airtasker

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiesitkö, että grillin puhdistaminen onnistuu oluella? 4 helppoa niksiä grillin putsaamiseen

Pitkin käsivarsin kaupasta

Meikätyttö joutuu kyllä kaupasta hakemaan myös oluet, sipulit, ruokasoodan, etikan ja folion. Ei ne kasva mun keittiössä eikä välttis oo edes kevyempiä kantaa kuin puhdistusaine 😉.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.