Kodinhoito

Grillin puhdistus onnistuu näppärästi näillä vinkeillä – lue helpot ohjeet!

Tutustu grillin mukana tulleisiin puhdistusohjeisiin ja puhdista grilli aina heti käytön jälkeen. Kuuma ritilä puhdistuu vaivatta, mutta kylmää ja pinttynyttä ritilää joutuu jynssäämään tosissaan.

Grillin puhdistus on näppärintä heti herkkujen syömisen jälkeen, kun grilli on vielä lämmin. Kotiliesi neuvoo vaihe vaiheelta, miten saat grillin nopeasti puhtaaksi. Puhtaalla grillillä valmistaa puhtaampaa ja parempaa ruokaa.

Lue myös: Grilli puhtaaksi oluella tai sipulilla – 4 helppoa niksiä grillin putsaamiseen

1. Grillin puhdistus: Aloita puhdistamalla ritilät

Grillin puhdistaminen on huomattavasti helpompaa, kun se on vielä lämmin. Putsaa grilliritilä karstasta tuoreeltaan. Puhdistukseen sopii lämmin vesi ja käsiastianpesuaine. Käytä puhdistamiseen messinkiharjaa. Kuivaa huolella ja sivele ruokaöljyllä, ettei ritilä ruostu.

Poista ruoantähteet pitkävartisella kaapimella ja pehmeällä naarmuttamattomalla messinkiharjalla. Kaavitun grilliritilän voi pestä myös astianpesukoneessa.

2. Polta rasva pois

Kaasugrilliä kannattaa pitää päällä vielä hetki grillaamisen lopettamisen jälkeen. Viisi minuuttia täydellä teholla saa aikaan sen, että grillin sisäpinnoille ja laavakiville jäänyt rasva palaa pois.

3. Pese valurautapannu ja muurinpohjapannu

Valurautaparila ja muurinpohjapannu puhdistetaan teräsharjalla ja vedellä. Huuhtele parila hyvin, kuivaa ja rasvaa silavalla tai korkeaa lämpötilaa kestävällä rypsiöljyllä. Myös ritilän voi rasvata pesun jälkeen.

Lue myös: Grillikauden avaus – nämä grilliherkut valmistuvat nopeasti

4. Kaada tuhkat pois

Kaada hiiligrillistä tuhka pois vasta sitten, kun se on jäähtynyt kunnolla.

Lue myös: Grilliruokien maukkaat lisukkeet – tarjoa näitä grilliherkkujen kanssa

5. Pyyhi tasot ja ulkopinnat

Pyyhi seinämät, tasot ja ulkopinnat. Käsittele puuosat puuöljyllä silloin tällöin. Jos grillissä on lasi, sen saa puhtaaksi rasvaa liuottavalla pesuaineella.

6. Polta laavagrillin kivet puhtaiksi

Nestekaasukäyttöisen laavakivigrillin kivet poltetaan molemmin puolin puhtaiksi käytön jälkeen. Tarvittaessa puhdista kivet perusteellisemmin nostamalla ne ämpäriin ja harjaamalla pelkällä vedellä puhtaiksi. Anna kivien kuivua hyvin.

Lue myös: Grillipizza maistuu sesongin kasviksilta

7. Rasvaa kaasugrillin polttimot

Harjaa ja rasvaa kaasugrillin polttimot. Tarkista myös, että liekkien ulostuloaukot ovat puhtaat. Kun liekki on sinertävä, se palaa puhtaasti. Kaasugrillin syttymisvaikeudet ja kellertävä liekki ovat merkki siitä, että poltin ei saa riittävästi ilmaa ja kaipaa puhdistusta.

8. Kylmän grillin puhdistusta helpottaa esilämmittäminen

Jos grilli on jäänyt puhdistamatta heti grillaamisen jälkeen, pesemistä helpottaa, kun grillin esilämmittää. Grilliritilää voi lähteä puhdistamaan joko vedellä ja saippualla tai esimerkiksi sipulilla, oluella tai ruokasoodalla.

Lähde: Työtehoseura

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillin puhdistus onnistuu näppärästi näillä vinkeillä – lue helpot ohjeet!

Lukija360784

Paras puhdistus valurautapannulle ja muurikalle on: Pannu riittävän kuumaksi, reilusti voita tai silavaa pannulle, annetaan kuumeta ja sulaa kunnolla, ylimääräiset rasvat ja ryönät talouspaperilla pois. Ei tarvi rasvata jälkeenpäin, eikä ruostu tai kuivu rasvasra pannut. Ainoa konsti jomnka itse hyväksyn. Varoa tietysti täytyy, ettei rasva syty palamaan, eikä pyyhkiessä sormet pala.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.