Kodinhoito Tilaajille

Mitä eroa on 30 ja 300 euron kahvinkeittimellä? Lue osto-opas, niin tiedät

Jos haluat hyvää ja aromikasta kahvia, valitse puolueettoman tahon testaama keitin, joka lämmittää veden kuumaksi ja valmistaa kahvin nopeasti.

Suodatinkahvinkeitin on laite, jota ei kovin usein vaihdeta. Ja kun on aika lähteä kaupoille, noin puolet kodinkoneliikkeen asiakkaista nappaa kainaloonsa muutaman kympin keittimen. Sillä sitten keitellään aamukahvit entiseen tapaan.

Mutta toinen puoli kahvinjuojista on kiinnostunut eri paahtoasteista ja sekoituksista ja haluaa keittimen, joka keittää tarpeeksi kuumaa ja aromikasta kahvia.

Kokosimme kahvinkeitintä hankkiville osto-oppaan. Asiantuntijoina ovat keittiön pienkoneiden tuotepäällikkö Tuomas Ollila Gigantista, kouluttaja, kotitalousopettaja Tarja Marjomaa TTS Työtehoseurasta ja päämaistaja Marja Touri Pauligilta. Tutkimme myös kahvinkeittimien valikoimia ja luimme testejä.

Mitä eroa sitten on kolmenkympin ja yli satasen keittimillä?

Suurin ero on materiaaleissa.

”Halvoissa keittimissä pääasiassa kaikki materiaalit paitsi keittolevy ovat muovia. Vähän kalliimmissa keittimissä on käytetty jämäkämpää materiaalia, metallia, kuten alumiinia ja esimerkiksi lämpövastus ja juoksuputki ovat laadukkaampia”, kertoo Gigantin Tuomas Ollila.

Keittimen perusominaisuuksista tärkein on, että kalliilla keittimellä saa todennäköisemmin kuumempaa kahvia nopeammin kuin halvalla keittimellä, Ollila lisää.

Lue myös: Näin keität hyvää suodatinkahvia – kahvinmaistelun Suomen mestari kertoo parhaat vinkit

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.