Kodinhoito

Tuntuuko sitkeän tarraliiman poisto mahdottomalta? Testasimme helppoa kikkaa – ja se toimi kuin rasvattu!

Liimatahroja varten ei tarvita erillisiä myrkkyjä, vaan paras puhdistusaine löytyy keittiön kaapista. Ruokaöljy irrottaa tarraliiman jämät helposti ja siististi.

Kun ostaa uuden tavaran, sen kyljestä löytyy usein pirullinen hintalappu- tai etikettitarra. Välillä käy niin, että tarra ei irtoakaan siististi, ja jälkeen jää rumia liimarantuja. Tarraliiman poisto ymmärrettävästi turhauttaa.

Lue myös: Puhdistuskivi on siivoojan salainen ase! Katso, kuinka pinttyneistä astioista tuli uudenveroiset – myös näihin ihmeainetta voi käyttää

Kotiliesi testasi hankalasti irtoaviin tarroihin simppeliä öljykikkaa, joka osoittautui erittäin toimivaksi konstiksi. Kun tarran valelee öljyllä, se pehmentää liimaa niin, että se on helppo rapsuttaa pois.

Öljyä löytyy jokaisen ruokakomerosta, joten tarraliiman poistoon ei tarvita erillisiä myrkkyjä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa vahingoittaa herkkiä pintoja.

Öljy pehmentää tarraa niin, että se irtoaa ilman inhottavaa raaputusta. Kuva: Alina Koskela
Öljy pehmentää tarraa niin, että se irtoaa ilman inhottavaa raaputusta. Kuva: Alina Koskela

Tarraliiman poisto öljyn avulla

  1. Levitä tarran päälle tai liimatahralle tippa mitä tahansa öljyä.
  2. Anna öljyn vaikuttaa muutama tunti, parhaassa tapauksessa seuraavaan päivään.
  3. Nyt tarra irtoaa helposti. Rapsuta tarra pois esimerkiksi lastalla tai muulla terävällä esineellä.
  4. Pese esine tai pyyhi öljyn jäämät pois käsitiskiaineella kostutetulla liinalla.

Testasimme öljyä sekä lasi- että puuesineisiin. Öljystä voi jäädä puuhun tummempi tahra, joten öljy sopii parhaiten puuesineisiin, jotka voi pestä tai joissa pieni mahdollinen tummentuma ei haittaa. Puuhun öljyä kannattaa käyttää varoen.

Koska öljyn pitää antaa vaikuttaa ajan kanssa, tämä kikka ei ole ehkä se nopein, mutta tapa on hellävarainen eikä maksa vaivaa juuri lainkaan.

Katso videolta, kuinka helposti liimatarran poistaminen käy

@kotiliesi Näin poistat sitkeän tarran tai etiketin liiman näppärästi! 💪🏼 #kotiliesi #siivous #cleantok ♬ Back In Your Life (Instrumental) – Track and Field

Lue myös: Tahra pois kotikonstein – nämä 8 asiaa tahdot tietää, kun haluat tahroista eroon

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuntuuko sitkeän tarraliiman poisto mahdottomalta? Testasimme helppoa kikkaa – ja se toimi kuin rasvattu!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.