Pariskunta riitelee kotitöistä.

Näistä kotitöistä kinastellaan kotona – katso top 3 eniten riitaa aiheuttavaa kotityötä

Jaahas, taas on tavarat levällään ja astianpesukone tyhjentämättä. Entä kenen vuoro olikaan imuroida? Katso top 3 eniten riitaa aiheuttavaa kotityötä ja lue perustelut, miksi kyseisistä kotitöistä kinastellaan.

Yksin asuvan on vaikea kinastella kotitöistä, sillä homma lankeaa vain yksille harteille. Perheessä ja parisuhteessa vastuunjakajia on useampia, joten riitely on helpompaa. Kinaa voi aiheuttaa muun muassa erilaiset siisteyskäsitykset ja töiden jakaminen.

Kysyimme Kotilieden lukijoilta, mikä kotityö aiheuttaa heidän perheessään eniten riitoja. Näin he vastasivat:

Katso myös mieluisimpien kotitöiden top 5 ja inhotuimpien kotitöiden top 5!

Lukijat kertovat, miksi kyseiset kotityöt aiheuttavat riitoja:

Tavaraa on liikaa ja tavaroiden järjestämisestä vallitsee erimielisyys

Ylivoimaisesti eniten perheissä riidellään tavaroiden paikoilleen laittamisesta. Joka neljäs vastaaja ilmoitti, että tavaroiden järjestäminen aiheuttaa riitaa. Perheessä vallitsevat erilaiset siisteyskäsitykset johtavat sanomiseen, kun kaikki eivät ole yhtä tarkkoja siitä, missä tavarat ovat ja ovatko säilytettävät tavarat alun perinkään tarpeellisia.

Tavaroiden järjestäminen kotona on suuri riidan aihe.

”Koska puoliso ei piittaa järjestyksestä ja elää, kuin ’pellossa’.”

”Lasten eli teinien kanssa riitaa aiheuttaa se, että teinien ja nuorison siisteyskäsitys on sellainen, että kaikki lattialle laitetut tavarat ovat heidän mielestään ihan ok lattialla, mukit ja astiat pitkin poikin lattioilla, pöydillä, jopa sohvan alla jne. Itse haluaisin asua vanhanaikaisesti siistissä kodissa mutta teinit eivät moista ’nipotusta’ ymmärrä ollenkaan.”

”Mieheni on niin pedantti, että hän ei pidä siitä, että minä muutan häneen tavarat toiseen paikkaan.”

”Mies haluaa, että kaikki pitää säästää. Rojua nurkat täynnä. Salaa vien kirppiselle ja roskiin.”

”Yksi siivoaa, toiset jättävät kaiken siihen missä sitä on tarvittu. Eniten ärsyttävät tyhjät leipäpussit ruokakaapissa, tyhjät maitotölkit jääkaapissa tai tiskipöydällä ja puolillaan olevat kahvimukit ruokapöydässä.”

Imuroinnin tarpeellisuudesta on eri näkemys

Imurointi aiheuttaa toiseksi eniten kinaa perheissä. Joko imuroidaan liian usein tai harvoin. Imurointivuorot eivät toimi ja työ jää yhden vastuulle. Imurointitekniikassakin löytyy huomauttamista.

Imurointi aiheuttaa riitaa.

Meillä on hiukan eri käsitys siitä, kuinka usein pitää imuroida. Mielestäni imuroida voisi muulloinkin kuin vain jos on tulossa vieraita tai jos lattialla alkaa olla inhottava kävellä paljain jaloin!”

Mieheni imuroi nostamatta tuolit takaisin paikoilleen ja huonekalujen alustat jää imuroimatta.”

Nuorisolle jaettu omat imurointivuorot eivät toteudu ilman huutoa.”

Yleensä löytyy vain yksi vapaaehtoinen – minä.”

Astiapesukoneen täyttöä ja tyhjennystä vältellään

Kolmannelle sijalle tuli astiapesukoneen täyttö ja tyhjennys. Perheestä ei tahdo löytyä henkilöä, jolla olisi aikaa tehdä työ, joten likaiset asiat tuppaavat kertymään tiskipöydälle ja puhtaat odottavat koneessa tyhjentäjää tai sitten askareen suorittaminen kariutuu näkemyseroihin.

Astianpesukone täyttö ja tyhjennys aiheuttaa kinaa.

Mieheni väittää, että vain minä osaan tehdä täyttämisen ’oikein’ eli tarkoittaa sillä, että jos hän sen tekee niin minä näen silloin virheitä siinä. Tyhjennys on vaikeaa, kun hän ei kuulemma tiedä minne mikin kuuluu laittaa.”

Kukaan ei muista ottaa puhtaita pois tai pikemminkin ei viitsi, ellei äiti niistä sano ja tiskit kasautuvat tiskipöydän päälle.”

Ei riitaa, mutta asiasta pitää joskus muistuttaa puolisolle.”

Systemaattisesti jää aina tekemättä.”

Lue myös: Miksi kotityöt eivät mene tasan? Tutkija löysi neljä käytösmallia

Avainsanat

Keskustelu

Riidoilta voi välttyä ja saada elämään merkitystä ja tarkoituksen liittymällä järjestäytyneeseen vaino jengiin vainoamaan porukassa yhtä ja tekemään hänelle haittaa.

Pari perhettä joilla paljon tuttuja ja sukulaisia mm poliisissa ja paikkakunnalla halusi maalittaa minut yhteisövainolle.

En välittänyt juoruilusta, valheista tai tuntikausien päivittäisestä autotiellä notkumisesta.

Kun seuraavana alkoi saatanallinen helvetillinen monikymmenpäinen karjuminen ja kokoontuminen ajotielle/kadulle parin metrin päähän kodistani ja ajoneuvoni sabotointi ym tahallinen järjestäytynyt vainoaminen ja haitan teko, valitin parin vuoden päästä meluisaa ta autotieurheilusta. Myös kokoontuivat tonttini rajalle, vaikka eivät rajanaapureita, tunteja päivässä katsoen kotini ikkunoista sisään kiusamielessä provosoiden ja myös tarkoituksella rauhoittaen omat takapihansa.

Kohteliaan pyyntöni jälkeen kokoontua omalla pihallaan tai mieluiten jollain lukuisista urheikupaikoista tai leikkipaikoista, heistä ja jälkeläisistään tulikin minun ”lapsivihamielisen” uhreja. Syy miksi siis alunperin autotiellä, että heillä itsellään enemmän kotirauhaa kun kieltävät jälkeläisiltään ja vierailevilta sukulaisiltaan ja tutuiltaan sisätilojen ja oman pihan käytön. Pakko olla autotiellä.

Tämän jälkeen ovat manipuloineet alueen järjestäytyneeseen melukampanjaan ja vainoon vuodesta 2007/2009 alkaen.

Onhan tällä useita syitä miksi terrori mahdollistuu Suomessa. Yksi on liikunta ja urheiluhypetys, ja lisääntyvä plutokratia.

Kommentoi juttua: Näistä kotitöistä kinastellaan kotona – katso top 3 eniten riitaa aiheuttavaa kotityötä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X