Lemmikit

Tuisku, 29, löysi tuntemattoman kissan kerrostaloasunnostaan – "En ymmärrä, miten kissa on tullut meille"

Helsingin Vallilassa asuva Tuisku koki unohtumattoman yllätyksen, kun hänen kotoaan löytyi tuntematon kissa. Vieläkään ei ole täysin selvää, miten kissa päätyi hänen vaatekaappiinsa ja kotiinsa.

Helsinkiläinen Tuisku Hakoniemi, 29, sai hieraista pari kertaa silmiään, kun hän näki aamulla herättyään tuntemattoman kissan kodissaan. Oli tavallinen arkiaamu, kun yllättävä vierailija kurkki korvat pystyssä makuuhuoneen oven takaa.

”Se oli shokki. En pystynyt ymmärtämään, miten on mahdollista, että kissa on tullut meille.”

Tuiskulla ei ollut aikaa jäädä selvittämään, miten karvainen vierailija oli päässyt asuntoon, sillä hänellä oli lääkäriaika varattuna. Ennen lähtöään Tuisku soitti puhelun tyttöystävälleen, joka oli ulkoiluttamassa heidän koiraansa.

”Sellainen pieni tiedotus, että meillä on sitten kissa kotona”, Tuisku ilmoitti tyttöystävälleen.

Lääkäristä palattuaan Tuisku kertoo hakeneensa kissalle kaupasta gourmet-ruokaa ja raksuja. Sen jälkeen hän liittyi kerrostalonsa Facebook-ryhmään löytääkseen kissan omistajan.

Mysteerikissassa ei ollut merkkejä siitä, että karkumatka olisi ollut rankka.

Lue myös: Lihava kissa kuolee nuorempana kuin normaalipainoinen – tästä kuvasta voit tarkistaa, onko kissallasi liikaa painoa

Koira aavisti kissan läsnäolon jo edellisenä iltana

Viitteitä kissan läsnäolosta oli ollut jo edeltävänä iltana. Tuiskua ja hänen tyttöystäväänsä oli ihmetyttänyt, miksi heidän koiransa haukkuu vaatekaapille. Tavallisesti se ei hauku juuri millekään.

”Tyttöystäväni sanoi koiralle, että turhaan haukut, ei siellä kaapissa mitään ole ja laittoi kaapin oven kiinni.”

Samasta kaapista kissa kuitenkin hiipi ulos yllättämään Tuiskun seuraavana aamuna.

Koska taloyhtiön Facebook-ryhmään pääsyssä kesti, lähti Tuisku etsimään talonsa rapusta asukasta, jonka ovesta löytyisi lemmikkieläimiin viittaava tarra. Sellainen lopulta löytyi yhtä kerrosta ylempää. Tuisku näytti oven avanneelle naapurilleen kännykästään kuvaa kissasta ja kysyi näyttääkö tutulta.

”Naapuri vastasi, että voi ei, miten tämä on mahdollista.”

Yllättänyt naapuri ei ollut huomannut kissansa katoamista, koska sillä on tapana välillä lymyillä piilossa. Yhdessä Tuisku ja naapuri pohtivat, miten kissa oli päässyt vaihtamaan asuntoa. Tuisku ei pidä mahdollisena, että kissa olisi tullut heille avonaisen oven kautta.

Todennäköisintä on, että kissa on matkannut kerrosta alemmas ilmanvaihtokanavia pitkin. Se on kuitenkin vain paras arvaus.

Perheen Pannukakku-koira tuli kissan kanssa hyvin juttuun päästyään yli alkuhämmennyksestä.

Yllätysvieras synnytti kissakuumeen

Muutaman tunnin vierailun aikana kissa ehti asettua kodiksi. Tuisku kertoo kissan nauttineen täysin rinnoin olostaan ja sille ostetuista raksuista.

”Se oli meillä ihan kuin kotonaan. Se istuskeli kenkähyllyllä ja tepasteli ympäriinsä.”

Kissa ehti lyhyen vierailunsa aikana hurmata asukkaat. Tuisku kertoo tyttöystävänsä kärsineen aiemmin kissapelosta, mutta tätä yllätysvierasta hän silitteli ja ruokki mielellään. Myös heidän 6-vuotias lapsensa innostui kissasta siinä määrin, että Tuisku epäilee heillä olevan nyt edessä kissan hankinta.

”Laitoin Instagramiin kavereilleni kuvan, jossa sanoin, että naapurilla on 24 tuntia aikaa hakea kissa tai muuten se jää meille”, Tuisku vitsailee.

Naapuri kuitenkin haki kissan takaisin kotiinsa saatuaan tietää sen karkumatkasta. Sen, miten karkumatka suoritettiin, tietää vain kissa itse.

Lue myös Anna.fi: Katja Kettu pelasti kissan – ovella oli vanhus, joka pani pennun muovipussiin ja sanoi ”vie pois”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuisku, 29, löysi tuntemattoman kissan kerrostaloasunnostaan – "En ymmärrä, miten kissa on tullut meille"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.