Sisustus

Dekon asuntomessutalo Dekolakun sisustus on lähes valmis: sisustuksessa yhdistyvät puun pehmeys ja sementin viileys – katso kuvat!

Asuntomessutalo Dekolakun sisustus saa jokaisen skandinaavista, minimalistista sisustustyyliä rakastavan huokaisemaan ihastuksesta. Tässä kodissa vaaleudessa on kuitenkin ripaus sävyä ja lämpöä.

Kouvulan asuntomessujen Dekon messukohteen Dekolakun sisustuksen suunnitellut sisustussuunnittelija Memmu Pitkänen kertoo, miten Dekolakun sisustus on syntynyt ja mistä modernin talon ilme on saanut vaikutteita:

”Dekolakun sisustuksessa kohtaavat vaalean puun pehmeys ja mikrosementtipintojen viileä, betonia muistuttava ilme. Kontrastia tuovat kalusteiden sekä kylpy- ja wc-tilojen hanojen sirot, mustat yksityiskohdat.

Dekolaku on ulkoapäin nimensä mukaisesti musta. Sisätiloissa vaaleat sävykkäät pinnat saavat ryhtiä mustista yksityiskohdista.

Lue myös: Intialaisvaikutteita ja kotoisia räsymattoja samassa tilassa: tällainen on mattofirma Finarten johtajan kaunis keskustakoti

Koti taitaville sisustajille

Rakentajapariskunta Kiira ja Elmo ovat taitavia sisustajia ja koti on suunniteltu heidän mieltymystensä mukaisesti. Sisustussuunnittelijana minun tehtävänäni on ollut toimia mielipidevaikuttajana ja leikkisästi sanottuna ’muutaman eriävän mielipiteen tuomarina’.

Kulunut vuosi Kiiran ja Elmon kanssa on ollut todella antoisa ja olen jopa tainnut omaksua heiltä sisustusideoita! Esimerkiksi Dekolakusta löytyvä Wishbone-tuoli valloitti myös minut.

Kiiran ja Elmon kodissa nähdäänkin laadukkaita ja aikaa kestäviä valintoja niin pintamateriaaleissa kuin kalusteissakin. Myös kotimainen design on läsnä monissa kaluste- ja kuosivalinnoissa.

Ei neliötäkään hukkatilaa

Rakennusarkkitehtina arvostan parin näkemystä toimivan kodin arkkitehtuurista ja käytännöllisyydestä. Tämä yksitasoinen koti on suunniteltu siten, että korkea oleskelutila avokeittiöineen sekä neljän asuinhuoneen ja saunatilan muodostama L:n muoto kätkee piha-alueella suojaisan terassin.

Pidän siitä, että jokaisessa huoneessa on lattiaan asti ulottuvat ikkunat. Ne tekevät kodista modernin ja valoisan. Ja mikä parasta, en löydä pohjaratkaisusta lainkaan hukkatilaa. Tilaa vaatesäilytykseen on sitäkin enemmän.

Kadun puolelta lakritsin sävyinen Dekolaku saattaa vaikuttaa pieneltä. Sisällä yllättyy, kuinka tilava talo lopulta on. Ja jo ensi näkymä ovelta hurmaa ja houkuttaa astumaan pidemmälle.”

Dekossa 7/19 (ilm. 3.7.) juttu Dekolakusta ja Elmon ja Kiiran rakennusprojektista.

Asuntomessut Kouvolassa 12.7.–11.8.2019. Dekolaku on kohde nro 21.

Lue Kiiran ja Elmon asuntomessupäiväkirjan aiemmat osat: Tällaista on rakentaa taloa asuntomessuille – Elmo ja Kiira rakentavat Kouvolan asuntomessuille suunnittelemansa Dekolakua Asuntomessutalo Dekolakun rakentaminen Kouvolan asuntomessuille edistyy – kodin odotetuin tila onnistui täydellisesti Kouvolan asuntomessutalo Dekolakun sisustus on helppohoitoinen ja tyylikäs – sohvavalinnan ratkaisi Tuure-koira

Kommentoi

Kommentoi juttua: Dekon asuntomessutalo Dekolakun sisustus on lähes valmis: sisustuksessa yhdistyvät puun pehmeys ja sementin viileys – katso kuvat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.