Sisustus Tilaajille

Dorit Salutskij asuu paikassa, jonne muuttaminen on lähes mahdotonta – rämäkuntoisesta kimppakämpästä kuorittiin remontissa unelmien perheasunto

Valokuvaaja Dorit Salutskij on asunut jo kymmenen vuotta Suomenlinnassa, jonne muuttamisesta monet vain haaveilevat. Kesän väistyessä saarella vallitsee kuitenkin toisenlainen, ankeakin todellisuus - jota Dorit rakastaa.

Kun pimeä laskeutuu iltaisin Suomenlinnaan, kaikki paikat sulkevat, eikä turisteille ole enää nähtävää. Joku voisi mieltää Helsingin edustalla olevan saaren talvea ankeaksi, mutta siellä asuva valokuvaaja Dorit Salutskij, 44, näkee asian aivan toisin.

Juuri pimeän tullen Suomenlinna muuttuu talven ihmemaaksi. Kun Dorit kävelee saaren tunnetuimmalle linnoitukselle Kustaanmiekalle, on niin säkkipimeää, että tähdetkin näkyvät.

“Se hiljaisuus on taianomaista”, Dorit sanoo.

Parhaiten Suomenlinna tunnetaan turistien suosiossa olevana kesäparatiisina. Lämpiminä kuukausina lauttarannasta purkautuu 20 minuutin välein iso joukko ulkomaalaisia turisteja, kesälomailijoita ja juhlijoita. Rauhaisaa ei ole juuri missään. Talvisin tunnelma on päinvastainen. Jos ihmisiä käy, saarelle poiketaan vain päiväsaikaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Dorit Salutskij asuu paikassa, jonne muuttaminen on lähes mahdotonta – rämäkuntoisesta kimppakämpästä kuorittiin remontissa unelmien perheasunto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.