Sisustus

Haaveissa hotellimainen sisustus? Näiden suomalaishotellien tyylit ovat täysiä kymppejä – ota talteen inspiroivat ideat

Niukkuus ja vähäeleisyys on unohdettu ajankohtaiseen tyyliin sisustetuissa hotelleissa – mutta silti kokonaisuus on harmoninen ja tyylikäs. Inspiroidu 5 eri hotellityylistä.

Boutique-hotellit ovat pieniä ja intiimejä majapaikkoja, joissa vieraat saavat yksilöllistä palvelua. Usein hotellit tunnetaan myös omintakeisista ja persoonallisista sisustuksistaan.

Jos sisustusinspiraatio on hukassa, katse kannattaakin kohdistaa boutique- tai luksushotellien sisustukseen – voisiko sisustuksesta lainata jotain omiin nurkkiin?

Kotiliesi esittelee kauniisti sisustetut suomalaishotellit – ja vinkit, kuinka ammennat tyyliä omaan kotiin.

Lue myös: Hotellityyli makuuhuoneeseen! 4 vinkkiä, joilla loihdit luksusta kotiin

1. Koti kuin maitokahvi

Porvoolaisessa hotelli Runossa sisustus on toteutettu ruskean eri sävyillä. Luonnonläheiset maitokahvin, kinuskin ja suklaanruskean sävyt voi lainata myös omaan kotiin. Puiset huonekalut ja lattia tuovat eloa muuten greigeen sisustukseen.

hotellimainen sisustus
Listoilla sisustaminen on halpa tehokeino. Eikä listan aina tarvitse olla korea, vaan se toimii myös pelkistettynä. Kuva: Runo Hotel
hotelli
Tilaan saa lisää arvokkuutta jo sillä, että verhot ulottuvat lattiaan saakka tai sentin pidemmälle. Kuva: Runo Hotel

Turun keskustan uutuushotelli Scandic Hamburger Börsissä kauniit kahvin sävyt on tuotu kylpyhuoneen pinnoille. Lavuaarin yllä oleva iso peili huijaa tilaa isommaksi.

hotellisisustus
Kylpyhuoneen sisustukseen saa kerroksellisuutta yhdistelemällä erilaisia pintoja ja kaiken kokoisia laattamalleja. Kuva: Scandic Hamburger Börs

2. Koko värikartta sulassa sovussa

Sinistä, oranssia, vihreää ja vaaleanpunaista – kaikki sulassa sovussa. Värien kanssa sisustaessa enemmän on enemmän. Espoossa sijaitsevan Hotelli Hanasaaren piristävistä huoneista löytyy koko värikartta, mutta kokonaisuus on silti harmoninen ja tyylikäs.

hotellisisustus
Puolipedattu päiväpeitto viimeistelee hotellimaisen petauksen. Kuva: Hanaholmen
hotelli
Iso matto kokoaa olohuoneen kalusteet tyylikkäästi yhteen. Kuva: Hanaholmen

Makuuhuoneeseen saa väriä hankkimalla värikkään sängynpäädyn ja sävy sävyyn istuvat koristetyynyt, kuten helsinkiläisessä F6-hotellissa. Hotellimaisen kutsuva sänky on valmis, kun edellä mainitut yhdistää muhkeaan valkoiseen petaukseen.

Lue myös: Sänky kuin hotellissa! Petausguru näyttää, kuinka teet omaan vuoteeseen täydellisen hotellipetauksen

hotellimainen sisustus
Sängynpääty on tärkeä osa hotellien ylellisiä vuoteita. Kuva: Hotel F6

3. Tumma huokuu ylellisyyttä

Mustalla ja muilla tummilla sävyillä saa loihdittua luksusta ympärilleen. Synkeyden välttää sisustamalla kerroksellisesti: Helsinkiläisessä Lilla Robertsissa seinustoja koristavat värikkäät taideteokset ja veistokselliset valaisimien jalat. Tilan katseenkiinnittäjä on kissakuosinen sohva.

hotelli
Tumma sävymaailma ei ole automaattisesti synkeä. Kuva: Lilla Roberts

Inkoolaisessa Saaristohotelli Barössä vaaleat kalusteet istuvat sulassa sovussa muuten tummassa pirtissä. Kokolattiamatto luo hotellinomaista tunnelmaa, ja varpaat on ihana upottaa pehmoiseen mattoon.

hotellisisustus
Kokolattiamatto on taas ihana, erityisesti makuuhuoneessa. Pehmeä matto tekee makuuhuoneesta kuin hotellihuoneen. Kuva: The Barö

4. Ripaus huvilahenkeä ja pitsiä

Porvoolaishotelli Onnissa voi tehdä aikamatkan sadan vuoden taakse. Maalaisromanttinen huvilasisustus syntyy kauniista vintage-aarteista tai isovanhemmilta perityistä arvotavaroista. Sisustuksen kulmakiviä ovat hempeät sävyt, kuvioidut kuosit ja runsaus, joka syntyy kauniiden pienesineiden sommitelmista.

hotellimainen sisustus
Mummolan tunnelma syntyy kauniista arvoesineistä, joita on sommiteltu niin tasoille kuin seinille. Kuva: Hotel Onni
hotellimainen sisustus
Hempeät värit täydentävät maalaisromanttista tunnelmaa. Kuva: Hotel Onni

5. Valkoisen sävyt rauhoittavat

Valkoinen sen eri sävyineen rauhoittaa ja huokuu puhtauttakin. Kalsean kolkon tunnelman välttää yhditelemällä erilaisia pintoja ja materiaaleja keskenään. Rovanniemeläishotelli Arctic Treehousen valkoiset seinät ovat kaunista puista paneelia ja saarnin sävyiset kalusteet tuovat lämpöä muuten valkoiseen kokonaisuuteen.

Lue myös: Rantautuuko kansainvälisistä remppaohjelmista tuttu ilmiö Suomeen? Sisustusarkkitehti arvioi, sopivatko sänky, suihku ja vaatesäilytys yhteen ja samaan huoneeseen

hotellisisustus
Kauniit esineet pääsevät esiin, kun kaikkialla ei ole pikkutavaraa. Kuva: Arctic Treehouse
hotelli
Valkoinen sisustus ei aina tarkoita kolkkoa. Yhdistele erialisia pintoja ja materiaaleja. Kuva: Arctic Treehouse

Kommentoi

Kommentoi juttua: Haaveissa hotellimainen sisustus? Näiden suomalaishotellien tyylit ovat täysiä kymppejä – ota talteen inspiroivat ideat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.