Sisustus

Pikkukylppäristä ylellinen spa-tila – Katso huikeat ennen ja jälkeen -kuvat remontista!

Nuoren miehen ensimmäinen omistusasunto löytyi 70-luvun rivitalosta. Kodin kylpyhuoneaihioon oli mahdollista toteuttaa uuden asukkaan toiveiden mukainen saunatila.

Pääkuva: Svedbergs

Kylpyhuoneen remontti kannattaa suunnitella huolellisesti, jotta lopputulos olisi sekä toimiva että kaunis.

Muutaman vuoden vuokra-asumisen jälkeen nuori mies etsi itselleen sopivaa ensiasuntoa. Tavoitteena oli löytää kohde, jonka voisi remontoida omat asumistoiveet täyttäväksi kodiksi. Kohtuuhintainen ja kriteerien mukainen 1970-luvun rivitalokaksio löytyi pääkaupunkiseudun kehyskunnasta.

Vaikka kylpyhuone oli perussiisti, ilme oli väsähtänyt. Lisäksi kylpytilasta puuttui asukkaan haluama sauna.

Kylpyhuoneen remontti: Saunatila saatiin seinät kaatamalla

Asuntoon haluttiin mahduttaa sauna. Remontti alkoi kahden seinän kaatamisella, sillä kylpyhuoneeseen saatiin lisää tilaa sekä olohuoneesta että eteisestä.

Lue myös: Kylpyhuoneen säilytys – katso 4 toimivaa vinkkiä!

Kylpyhuone ennen remonttia
Kylpyhuone remontin jälkeen

Kun kylpyhuonetilaa laajennettiin parikymmentä senttiä olohuoneeseen päin, löylyhuoneen laudeleveydeksi saatiin 150 cm, mikä on mukava istumaleveys kahdelle saunojalle. Saman verran tilaa otettiin myös asunnon eteisestä, jolloin kylpyhuoneeseen saatiin mahtumaan kaikki tarvittavat toiminnot, myös pesukone.

Lopputulos: lasiseinät, suuret laatat, tummat sävyt 

Asukas haaveili tyylikkäästä kylpyhuoneesta, ja lopputulos ylitti kaikki odotukset. Kylpytilaa laajennettiin olohuoneen ja eteisen puolelle. Näin saunalle ja kaikille kylpyhuoneen toiminnoille saatiin riittävästi tilaa.

Sauna eriytettiin muusta kylpyhuonetilasta avaruuden tuntua antavilla lasiseinillä, jotka tilattiin Keravan Pikalasista. Lasiseinällä eriytetty löylytila ei vie tilantuntua huoneesta.

Vaaleat haapalauteet ja valkoiset seinälaatat keventävät tummaa värimaailmaa tyylikkäästi.

Löylyhuoneen mustat seinäpaneelit ovat Siparilan, haapalauteet Tähtisaunoilta. Ledeillä valaistu Original Joutsen -kiuas on Magnum-kiukaiden valikoimasta. Uudet pyyhkeet ja saunatekstiilit ovat Lapuan Kankureiden mallistosta.

Lattian suurikokoisen 60 x 60 cm:n kokoisen Purestone-laatan väri on Grigio. Laatoitus oli mahdollista toteuttaa suurikokoisella laatalla, koska seinän viereen asennettiin Unidrain-viemärit. Tilan oikeanpuoleisessa seinässä on sama Purestone-laatta, värinä Antracite.

Valkoisen Arctic Glossy -seinälaatan koko on 30 x 90 cm. Kaikki laatat toimitti RTV. Kylpyhuoneen Optima-sadesuihku, Oras. Seinään kiinnitetty piiloviemäröity Glow 66 -wc-istuin, Ido. Sigma 70 Umbra -huuhtelupainike, Geberit. Trend-allaskaappi, Temal.

Remontin suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella vastasi kylpyhuoneremontteihin erikoistunut Nemo Kylpyhuoneremontit Oy , ja sen kokonaishinnaksi 25 000 euroa.

Cleanline suihkukouru, Geberit
Piiloon laatoitettu Cleanline-suihkukouru ja suuret lattialaatat luovat tilaan yhtenäisen ilmeen. Tiedustelut: Geberit.

Kopioi tyyli

Kolo Saunan löylysetti, 69,90 e, Stockmann.

Madaran kuoriva Volcano-palasaippua, 8,95 e, Ruohonjuuri.

Saunan jälkeen jalkaan pujahtavat ihanan karheat pellavatossut, 51 e, Jokipiin Pellava.

Kylpyhuoneen remontti, muistilista:

• Tee tulevasta remontista ilmoitus taloyhtiölle. • Selvitä paikkakuntakohtaiset lupavaatimukset paikallisesta rakennusvalvonnasta. • Taloyhtiöissä vaaditaan yleensä aina vesieristyksen tekijältä voimassaoleva vesieristesertifikaatti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkukylppäristä ylellinen spa-tila – Katso huikeat ennen ja jälkeen -kuvat remontista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.