Sisustus

Ihana sisustuskauppa x 8: näihin puoteihin haluat suunnata tekemään löytöjä!

Uniikit pikkuputiikit ovat mahtavia paikkoja aarteenmetsästykselle. Koskaan ei voi tietää, mitä löytää. Ehkä vastaan tulee uusi lempihuonekalusi tai kauan etsimäsi vintageaarre.

Mikä on Suomen ihanin sisustuskauppa? Kysymykseen on mahdoton vastata, mutta nämä yhdeksän puotia nousevat aika korkealle listalla. Joko olet vieraillut kaikissa? 

Lue myös: Somevaikuttajat paljastavat ihanimmat kotimaan matkakohteet: nämä yli 20 helmeä haluat kokea!

Ihana sisustuskauppa x 8: listasimme Suomen suloisimmat puodit

1. Cigale & Fourmi, Hanko

Cigale Fourmi Hanko myymälä
Cigale Fourmi Hanko myymälä © Benjamin Ilmoni 2020

Hangossa sijaitseva Cigale & Fourmi on puutarhurin ja kesäsisustajan unelmakauppa. Artesaaniruukkuihin erikoistunut yritys sijaitsee 1800-luvun puisessa paviljongissa, joka itsessään on jo nähtävyys. Huolella valituissa tuotteissa korostuvat käsityötaito sekä luonnolliset ja perinteiset materiaalit kuten savi, puu ja metalli. Tuotteita saa myös verkkokaupasta.

2. Krinti, Loviisa

Krinti Loviisa
Krinti Loviisa

Loviisan vanhan kaupungin sydämessä, sympaattisessa puutalossa sijaitseva Krinti on sekoitus vintagepuotia ja sisustuskauppaa. Hyvällä silmällä valittu uusi design ja vanha tavara on koottu kauniiksi kokonaisuuksiksi ja paikassa voi tehdä kiinnostavia ja persoonallisia löytöjä.

Lue myös: Loviisa on pullollaan ihania kauppoja sisustajille – listasimme 13 tärppiä

3. Gumbostrand Konst & Form, Sipoo

Gumbostrand 
Gumbostrand sijaitsee Sipoossa

Hartwallin vanhaan tehdaskiinteistöön remontoitu taidegalleria, sisustusmyymälä ja bistro on tyylikäs elämys kapean tien päässä vain kivenheiton päässä merenrannasta. Vaihtuviin taidenäyttelyihin on vapaa pääsy. Sisustusmyymälässä on hyvällä maulla koottu valikoima pienten brändien sisustustuotteita, koruja, kirjoja ja muun muassa lasiesineitä. Bistron brunssi on erinomainen.

4. Roomage ja Loftt, Karjaa

 Roomagen vintageliike Karjaalla
Roomagen vintageliike Karjaalla © Roomage

Helsingistä Karjaalle vanhaan veturitalliin muuttanut vintageliike Roomage yllättää koollaan. Suuren hallin tutkimiseen kannattaa varata aikaa. Valikoimassa on hyvä edustus 50–60-lukujen designhuonekaluja ja valaisimia sekä kuratoitu kokoelma pienesineitä. Yläkerrassa oleva Loftt Karis myy vintagevaatteita. Auki kesäviikonloppuisin.

5. Sisustus Severiina, Tampere

Sisustus Severiina, sisustuskauppa Tampereella
Sisustus Severiina, sisustuskauppa Tampereella

Länsi-Tampereen uuteen Niemenrannan asuinalueeseen tutustumisen voi aloittaa esimerkiksi historiallisen Niemen kartanon alueelta. Sisustuskauppa Sisustus Severiinan pääsisäänkäynnille on helppo suunnistaa navetan korkeiden punatiilisten tornien välistä. Valikoimassa on sisustustuotteita pieniltä brändeiltä meiltä ja muualta sekä kalusteita uutena ja vintagena. Alueella on myös vaateputiikki ja kahvila.

6. Sisustuspuoti Kiurunpesä, Inkoo

Inkoon sataman tuntumassa on ihana uutta ja vanhaa tavaraa myyvä pieni sisustuskauppa Kiurunpesä. Vastapäätä on kiva kahvila ja sataman tuntumassa myös Muumi-teemainen leikkipuisto.

7. Langin Kauppahuone, Raahe

Langin kauppahuone
Langin kauppahuone

Wanhassa Raahessa sijaitseva puoti-kahvila ja 1800-luvun tyyliin sisustettu botiquehotelli. Puodin valikoima on koottu Langin purjelaivan 1870 rahtikirjan pohjalta. Langin päärakennuksessa toimii myös Utuan nahkalaukkumyymälä.

8. Lapuan Kankureitten tehtaanmyymälä, Lapua

Lapuan Kankureitten tehtaanmyymälä
Lapuan Kankureitten tehtaanmyymälä © Katja Losonen

Tekstiileistä kampanja- ja tarjoustuotteita sekä II-laatuja sekä muita tuotteita saippuoista herkkuihin Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa. Myyntipäivät kutomolla 28.–29.7.

Lue myös: Sisustuskaupat Turussa ja Naantalissa – bongasimme 12 ihanaa sisustusliikettä, joissa teet parhaat löydöt

Vinkit on julkaistu Deko- ja Maalla-lehdissä 6/2023

Mikä ihana sisustuskauppa puuttuu listalta? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ihana sisustuskauppa x 8: näihin puoteihin haluat suunnata tekemään löytöjä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.