Sisustus

Joulukuusen koristelu: näin luot yhtenäisen koristelun kuuseen

Joulukuusen koristelu on tärkeä perinne, mutta kaikkia perintökoristeita ei tarvitse joka vuosi ottaa esiin. Näin teet joulukuusesta hallitun kokonaisuuden.

Joulukuusen koristelu on perinne, johon kuuluvat kotiin enemmän tai vähemmän suunnitellusti vuosien saatossa päätyneet koristeet. Oksilla keikkuu niin lasten askarteluja, mummon vanhoja palloja kuin outoja myyjäislöytöjäkin.

Lue lisää: Musta joulukuusi on joulun sisustushitti – vai onko? Sisustustoimittaja tyrmää trendin

Kaipaatko kuuseen selkeyttä? Mitä, jos kokeilisitkin hallitumpaa kokonaisuutta? Sellaisen saa muodostettua myös erityylisistä koristeista. Koostimme 3 kohtaa miten karsit ja järjestät joulukoristeesi, lopuksi vinkkaamme kolmesta erilaisesta joulukuusesta.

1. Järjestä koristeet värin mukaan

Kun jaottelet koristeet värin mukaan, saat niistä selkeän kokonaisuuden, vaikka koristeiden tyyli vaihtelisikin. Käytä vain yhtä väriä kerrallaan ja täydennä tarvittaessa samansävyisillä koristeilla. Seuraavana vuonna on toisen värin vuoro!

2. Karsi ja käytä koristeköynnöksiä halliten

Jos omistat sekä kulta- että hopeaköynnöksiä, käytä vain jompaakumpaa. Muutenkin on hyvä valita mitä kimalteen väriä suosii: jos kuuseen tuuppaa kaikki kulta-, hopea-, ruusukulta- ja pronssikoristeet, tulos voi olla sekava.

Lippunauhat ovat ihana perinne, mutta metallivärien yhdistäminen perusväreihin saattaa olla haastavaa. Tällöin voi kokeilla askarrella lippujen väreihin sopivista kartonkiliuskoista ketjunauha.

3. Joulukuusen koristelu: Valitse keltaiset valot

Niin jännittäviä varsinkin lasten mielestä – kuin värilliset vilkkuvalot ovatkin, emme voi parhaalla tahdollakaan suositella niitä kuuseen, tai oikeastaan minnekään muualle kuin tivoliin. Pysy siis lämpimän keltaisissa valoissa, joko pieninä lamppuina tai kuusenkynttilän muotoisina.

Samansävyisiä joulukoristeita kapeassa kuusessa, joulukuusen koristelu.

Kokeile upottaa joulukuusi jalkoineen suureen koriin, näin saat siihen vähän tropiikkista twistiä. Kapea kuusi on saanut oksilleen samaa sävymaailmaa olevat suuret koristeet, jolloin kokonaisuus on hallittu.

Eri materiaaleista mutta samasta väristä valmistetut koristeet yhtenäistävät kuusen, joulukuusen koristelu.

Suhteellinen runsas ja materiaaleiltaan vaihteleva koristelu pysyy hallittuna, kun koristeet ovat samansävyisiä. Läpinäkyvät lasipallot tekevät yksinään kuusesta liian kevyen, siksi ne saavat oivaa vastapainoa paperi- ja keramiikkakoristeista.

Hauska idea on myös sävyttää kuusenkäpyjä spray-maalilla kultaisen tai pronssin vivahteisiksi.

Joululuusen lisäksi sisälle voi tuoda muistakin jouluisia oksia, joulukuusen koristelu.

Pieni kapea kuusi on laitettu koriin, josta se saa hyvää vastapainoa. Kiva yksityiskohta on korin sammalpeite. Kun kuusi on siro, kannattaa koristus pitää maltillisena. Ilmavat lasipallot toimivat hyvin tässä tapauksessa. Vaikka kuusi on pieni, olohuoneen muut runsaat havukoristeet täydentävät sitä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukuusen koristelu: näin luot yhtenäisen koristelun kuuseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.