Sisustus

Kodinhoitohuoneen sisustus on nyt rohkeaa: ”Asiakas siirsi tuolin kodinhoitohuoneeseensa, koska piti tilasta niin paljon”

Kodinhoitohuone ei ole enää kodin takatila, jossa käydään vain pakon edessä. Nyt siihen uskalletaan käyttää aikaa, rahaa ja neliöitä, jotta tilan toiminnallisuus ja viihtyisyys olisivat tapissa. Sisustussuunnittelija Maru Hautala tuo mielellään väriä ja rohkeita sisustusratkaisuja kodinhoitohuoneisiin.

Kodinhoitohuoneen sisustus saa nyt huomiota! Kodari on usein kodissa kokoaan merkittävämpi tila. Kun pyykki- ja siivoushuollon saa eriytettyä omaan tilaan, kylpyhuone saadaan rauhoitettua nautiskelulle eivätkä arjen sotkut hypi silmille.

”Tänä päivänä monet asiakkaat haluavat kylpyhuoneeseen spa-tunnelmaa eikä kodinhoito oikein istu siihen ajatukseen. Moni pienemmänkin asunnon asukas toivoo edes jonkinlaista kodinhoitoon tarkoitettua omaa tilaa. Sen ei tarvitse olla kovin suuri, esimerkiksi pieni syvennys matkalla kylpyhuoneeseen riittää”, pohtii sisustussuunnittelija Maru Hautala.

Haastavimpia suunnitella ovat kaupunkiasuntojen kodinhoitotilat, joissa yhdistyy pienissä neliöissä monta toimintoa, kuten kylpyhuone, wc ja kodinhoitotila.

Lue myös: Yli 50 vuotta sitten valmistunut kylpyhuone koki tyylikkään muodonmuutoksen – näin paljon remontti maksoi!

Näyttävä kukkatapetti vie kodinhoitohuoneen tunnelman uudelle tasolle. Kodin asukas piti tilasta niin paljon, että vei sinne lopulta tuolin istuskelua varten. ”Se on ehkä paras kohteliaisuus kodinhoitohuoneesta mitä sisustussuunnittelija voi saada”, naurahtaa kohteen suunnittelija Maru Hautala.
Näyttävä kukkatapetti vie kodinhoitohuoneen tunnelman uudelle tasolle. Kodin asukas piti tilasta niin paljon, että vei sinne lopulta tuolin istuskelua varten. ”Se on ehkä paras kohteliaisuus kodinhoitohuoneesta mitä sisustussuunnittelija voi saada”, naurahtaa kohteen suunnittelija Maru Hautala. © Maru Hautala

Toimiva arki: Missä on paikka kuivattaa kurahanskat?

”Jos kodinhoitotila on pakko järjestää kylpyhuoneeseen, laitteet ja toiminnot olisi hyvä piilottaa esimerkiksi liukuovin. Onneksi nykyään on hyvin tarjolla vähemmän syviä kodinkoneita ja yhdistelmälaitteita, joilla säästää paljon tilaa.”

On tärkeää, että kodinhoitohuone on kokonaisvaltaisesti toimiva tarpeellisine laitteineen, tasoineen ja kulkuväylineen, mutta erityisesti myös ripustukseen kaivataan ratkaisuja.

”Toimivan ripustuksen telineissä, koukuissa ja kuivauspattereilla nostaisin esiin aika isona asiana kodinhoitohuoneessa, että mihin ne kurahanskat käytännössä ripustetaan. Arjen helppous on kodinhoitohuoneen suunnittelussa se ykkösjuttu.”

Usein myös vaatesäilytyksen toivotaan sijaitsevan lähellä kodinhoitohuonetta, mikäli tila suinkin sen sallii. Näin säästytään turhalta pyykkien kuljettamiselta.

Sisustuksellista leikittelyä

Kodinhoitotilalta halutaan nykyään aiempaa enemmän visuaalisuutta ja viihtyisyyttä. Se on oivallinen paikka kokeilla rohkeampia ratkaisuja, sillä kodinhoitohuoneessa ratkaisut eivät ole jatkuvasti silmillä, toisin kuin tiloissa, joissa oleillaan enemmän.

”Asiakkaat haluavat, että kodinhoitohuoneessa olisi jotain jännää. Monesti rohkeammat ratkaisut ovat myös niitä, mistä asiakkaat eniten tykkäävät. Eräskin asiakas siirsi tuolin kodinhoitohuoneeseensa, koska piti tilasta niin paljon”, Hautala naurahtaa.

Kodinhoitohuoneista on tullut arvokkaita tiloja siinä kuin muistakin neliöistä. Ne voivat olla viihtyisiä ja kauniita, vaikka suunnittelussa mentäisiinkin arjen helppous edellä.

Entä mikä on sisustussuunnittelijan oma vinkki pyykkihuoltoon?

”Ota seinät käyttöön. Varaa seinäpinnoilta riittävästi tilaa ripustukselle ja hyödynnä myös seinälle taittuvia ratkaisuja, kuten pyykkinarua, joka vedetään seinästä huoneen poikki.”

Lue myös: Voitko uskoa, että tämä kylpyhuoneremontti maksoi vain tonnin? Emma kertoo, kuinka uudisti nuhjuisen kylppärinsä pikkubudjetilla

Juttu on julkaistu Dekossa 2/24.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kodinhoitohuoneen sisustus on nyt rohkeaa: ”Asiakas siirsi tuolin kodinhoitohuoneeseensa, koska piti tilasta niin paljon”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.