Sisustus

Lastenhuoneen sisustus toimivaksi – sisustussuunnittelija antaa 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Lasten huoneen sisustuksen täytyy kestää aikaa ja riehumista, sekä niellä läjäpäin pikku-ukkeleita, piirustustarvikkeita ja pehmoleluja.

Sisustussuunnittelija ja kolmen lapsen äiti Seija Killström antaa vinkit, miten luodaan toimiva lastenhuoneen sisustus.

1. Huomioi lastenhuoneen kalusteiden kestävyys

Valitse kulutusta kestävä ja helposti pyyhittävä maali, josta vesiväri ja likaisten sormien tahrat on helppo puhdistaa. Pehmoiset ja pastelliset värit tuovat tilaan leikkisän ja lapsille mieleisen värimaailman. Maalipinta on myös tapettia helpompi uudistaa nopeasti, kun lapsi varttuu nuoreksi, ja maku muuttuu. Yksiväriset seinät antavat myös mahdollisuuden päivittää kasvavan lapsen huonetta helposti tekstiilein. Tyynyillä ja verhoilla on helppo vaihtaa tyyliä.

2. Valitse lapsen kokoisia kalusteita

Hanki matalia säilytyskalusteita tai huomioi ainakin se, että jo viimeistään eskari-ikäinen haluaa usein itse valita vaatteensa. Mitä helpommin ne ovat hänen kätensä ulottuvilla, sitä vähemmällä sotkulla vanhemmat selviävät, sillä koko laatikkoa ei tarvitse tyhjentää nähdäkseen mitä siellä on. Teetin omien pikkutyttöjeni huoneeseen matalan rekkikaapin Ikean Malm-laatikostojen rinnalle. Siinä säilytetään mekot ja muut henkarivaatteet ojennuksessa. Lapset yltävät niitä itse hakemaan ja kaappi näyttää kivalta kahden laatikoston rinnalla.

3. Kiinnitä lelukaapit

Lapsella on luontainen halu kiivetä ja löytää, joten kiinnitä kaikki seiniin. Painavakaan sisältö ei takaa, että laatikosto pysyy pystyssä, jos lapsi keksii käyttää sitä jännittävänä portaikkona.

4. Hyvä lastenhuoneen sisustus aktivoi lasta

Puolapuut ovat kuin puu lapsen huoneessa. Kiipeily kehittää motoriikkaa ja puolapuita vasten on helppoa ja hauskaa rakennella majoja. Kerrossängyn rinnalle voi asentaa jopa vankan tanssitangon. Tankoa pitkin laskeutuminen on varmasti lastenjuhlien suosituin ohjelmanumero ja myöhemmin tankoa pitkin opitaan kiipeämään yläsänkyyn hyvin nopeasti käsivoimien kehittyessä.

5. Lisää valopisteitä

Useampi valopiste on tarpeen myös lastenhuoneessa. Hanki hyvä yleisvalo pimeisiin vuodenaikoihin ja siivoukseen. Työvalaisin on tarpeen tarkkaan askarteluun. Paras lukuvalo on sellainen, joka himmenee yövaloksi.

Neutraalit sävyt ja materiaalit ovat helppo valinta sellaiselle, joka ei välitä uusia lastenhuoneen sisustusta lapsen ikäkausien mukaan. Taaperoiden ihailemat pinkit prinsessajutut ja autotapetit alkavat monesta koululaisesta tuntua jo vähän hölmöiltä, mutta maanläheiset sävyt ja kuosit kestävät kauemmin katsetta. Tapetti Scandinavia Small Flowers Blue, 29,90 e/rll ja seinämaali Nyans, sävy Misty Sage, 2,5 l, 17,90 e, Rusta.
Neutraalit sävyt ja materiaalit ovat helppo valinta sellaiselle, joka ei välitä uusia lastenhuoneen sisustusta lapsen ikäkausien mukaan. Taaperoiden ihailemat pinkit prinsessajutut ja autotapetit alkavat monesta koululaisesta tuntua jo vähän hölmöiltä, mutta maanläheiset sävyt ja kuosit kestävät kauemmin katsetta. Tapetti Scandinavia Small Flowers Blue, 29,90 e/rll ja seinämaali Nyans, sävy Misty Sage, 2,5 l, 17,90 e, Rusta. Kuva: Rusta

Juttu on julkaistu Dekossa 8/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lastenhuoneen sisustus toimivaksi – sisustussuunnittelija antaa 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.