Sisustus Tilaajille

Suuret ikäluokat säästivät jopa tyhjät maitotölkit, nykypolvia eivät kiinnosta edes Arabian maitokannun kaltaiset keräilyhitit – miksi suhteemme tavaraan on muuttunut?

Suuret ikäluokat ovat säilyttäneet kaiken mahdollisen perityistä hopea­lusikoista rikkinäisiin lampunvarjostimiin. Nyt puhutaan karsimisesta, kompakteista kodeista, konmarituksesta ja minimalismista. Mistä muutos kertoo?

Presidenttien muotokuvia ja Arabian seinälautasia Kalevala-kuvituksilla. Kaapit täpötäynnä kahvikuppeja tasseineen – kesäksi ja jouluksi omat astiastonsa.

Laatikoiden pohjalta löytyy rikkinäisiä kameroita ja pysähtyneitä rannekelloja. On liinaa ja räsymattoa.

Kaapin perälle on varastoitu Alvar Aallon Aalto- maljakoita, aterimia ja Timo Sarpanevan Iittalalle suunnittelemia i-sarjan juomalaseja alkuperäisissä 1960–70-luvun pakkauksissa. Merkkipäivinä lahjoiksi saaduilla esineillä ei ole ollut käyttöä, mutta poiskaan niitä ei ole raaskittu heittää.

Suuret ikäluokat ovat säilöneet kaiken perityistä hopealusikoista lasten kouluvihkoihin ja rikkinäisiin lampunvarjostimiin. Sen on myös huomannut kuolinpesiä työkseen tyhjentävä Huutokauppa Helanderin meklari ja toimitusjohtaja Mika Sirén.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suuret ikäluokat säästivät jopa tyhjät maitotölkit, nykypolvia eivät kiinnosta edes Arabian maitokannun kaltaiset keräilyhitit – miksi suhteemme tavaraan on muuttunut?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.