Sisustus

No nyt on outoja koteja! Suomalaisten kummallisia asuntoja esittelevä sometili saa hieraisemaan silmiä

Suihku keskellä olohuonetta, trooppinen discokylpylä kellarissa… Huippusuosittu Instagram-tili Outoja koteja Oikotiestä raottaa esirippua asuntomarkkinoiden oudoimpiin myyntikohteisiin.

Suomalaisillako muka tylsiä ja pliisuja koteja? Väitteestä ei voi olla samaa mieltä, kun selaa huippusuositun Instagram-tilin Outoja kuvia Oikotiestä kuvavirtaa.

Tili esittelee kuratoidusti asuntomarkkinoiden ”helmiä” eli mitä eriskummallisempia asuntoilmoituskuvia Oikotie-sivustolta. Epätavalliset kuvat ovat keränneet yli 60 tuhatta seuraajaa.

Valokuvilla suomalaiset yrittävät kaupata tai saada vuokralle kotejaan, vaikka otokset herättävät lähinnä kysymyksiä.

Esimerkiksi yhdessä suositussa päivityksessä on kuva trooppiseen tyyliin sisustetusta allasosastosta, jossa uima-altaan yläpuolelle on viritelty diskopalloja ja sänkyrakennelma.

Aamu-uinnille heti pedistä?”, kommentoi eräs seuraaja.

Katsoin ensin, että on käyty kuvaamassa Turun Caribiaa”, lohkaisee toinen.

Seuraavassa päivityksessä saattaa puolestaan olla kuva huonokuntoisesta asunnosta, jota ei ole kuvan perusteella siivottu vuosiin.

Lue myös: 7 sisustustrendiä, joiden emme uskoneet palaavan, mutta täällä ne taas ovat – löytyvätkö nämä kotoasi?

Idea lähti kaveriporukan sisäpiirivitsistä

Kuinka ihmeessä tällainen outojen kuvien galleria on saanut alkunsa?

”Se onkin paha kysymys, kun idea tilistä on jo niin vanha”, kertoo tiliä ylläpitävä turkulainen opiskelija Annu Savtchenko.

Hän kertoo outojen asuntokuvien bongailun olleen ensin kaveriporukan sisäpiirivitsi.

”Meillä oli kaveriporukassa tällainen omituinen tilanne, että tosi moni oli muuttamassa. Selailtiin asuntoja netistä ja linkkailtiin niitä toisillemme.”

Annu alkoi jostain syystä tehdä todella paljon erikoisia bongauksia kotikaupunkinsa Turun vanhoista taloista. Kuvat hän linkkasi kavereilleen.

”Jossain välissä aloin keräilemään kuvia itselleni ja sitten tuli idea, että näitähän pitäisi postata johonkin.”

Asuntoilmoitusten selaaminen on Annulle mieluinen harrastus, joten outoja asuntoja on ollut helppo bongailla. Nykyään suurin osa bongauksista tulee kuitenkin vinkkauksina Instagram-seuraajilta.

Siitä hän on vieläkin ymmällään, kuinka nopeasti tili lähti leviämään haalien kymmeniä tuhansia seuraajia.

”Ihmiset ovat tarttuneet tiliin tosi innokkaasti ja lähteneet itsekin bongailemana outoja kuvia. Kuvia tulee viestitse niin paljon, ettei itse tarvitse paljoa selailla”, Annu kertoo.

Erikoiset ratkaisut jäävät mieleen

Kaikkein parhaiten Annun mieleen ovat jääneet kodit, joissa suihkutilat ovat jossain erikoisessa paikassa, kuten keskellä olohuonetta. Ihan aluksi hän alkoikin keräillä juuri tällaisia kuvia.

Lisäksi Annun suosikkeja ovat kodit, joissa seinät on vuorattu erikoisilla tapeteilla. Sellaisia kuvia hän julkaisee paljon.

”Niihin tulee usein kommentteja, ettei ne ole kauhean outoja, mutta mun mielestä ne on todella mielenkiintoisia ja erikoisia!”, Annu sanoo.

Lue myös: Oletko myymässä kotiasi? Kiinteistönvälittäjä listaa 6 asiaa, jotka laskevat asunnon arvoa – nämä on helppo korjata!

Nämä asiat laskevat asunnon hintaa, sanoo asiantuntija

Pienilläkin asioilla voi olla ratkaiseva merkitys, kun asuntoa esitellään potentiaalisille ostajille, kiinteistövälittäjä Jenny Karttunen on kertonut Kotiliedelle aiemmin.

Asunnon arvoa on hyvä ylläpitää esimerkiksi yleisellä siisteydellä. Yleiseen siisteyteen liittyy vahvasti myös se, että ylimääräistä tavaraa ei tulisi haalineeksi kotiin vuosien saatossa. 

Sekään ei välttämättä ole hyvä asia, jos asunnossa näkyy vahvasti asukkaan jokin intohimo. Esimerkiksi arvolatautunut harrastus tai asukkaan mielipiteet voi olla hyvä piilottaa näyttöä varten.

”Asunnon on hyvä olla neutraali”, Karttunen sanoo.

Kommentoi

Kommentoi juttua: No nyt on outoja koteja! Suomalaisten kummallisia asuntoja esittelevä sometili saa hieraisemaan silmiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.