Sisustus

Tee kodin pikapiristys pikku­rahalla – näin tuunaat huoneet uuteen kuosiin edullisesti

Kodin pikapiristys ei välttämättä vaadi suurta setelitukkoa. Muutosta saa aikaiseksi pienelläkin satsauksella ja vaivannäöllä.

Tuunasimme olohuoneen, keittiön ja kylpyhuoneen uuteen kuosiin edullisesti. Ota vinkit talteen.

Vaihda väriä

Maalaaminen on helppo ja nopea tapa uudistaa tummentuneita seiniä tai kulahtaneita huonekaluja.

Kalkkimaalit ovat yksinkertaisia käyttää, sillä ne eivät yleensä vaadi erityisiä pohjatöitä. Maali levittyy kauniisti lähes minkälaiselle pinnalle tahansa, kuivuu nopeasti eikä haise.

Maalia voi ohentaa vedellä ja pensselitkin pestä huoletta lavuaarissa.

Kalkkimaalailuun hurahtaa helposti, mutta uusia kohteita valitessa kannattaa muistaa, ettei maalipinta sellaisenaan kestä kosteutta tai kovaa hankausta, vaan vaatii viimeistelyksi esimerkiksi huonekaluvahan.

Persoonallisia värejä saat unohtamalla valmistajan värikartat ja sekoittelemalla omat sävyt juuri omaan kotiin sopiviksi.

Tikkurilan Harmony -sisustusmaali  sävyssä Ruusun hetki V413 on Tikkurilan Vuoden väri 2023, 53,90 e / 2,7 l, K-Rauta. Jättebo-nojatuolin alaosassa on kätevä säilytystila, 350 e, Samsala-päällinen, 60 e, Svädborg-villamatto, 199 e, Ficus-viherkasvi, 7,99 e, ja Klynnon-bamburuukku, 9,99 e, Ikea. Vihreä Lilje-tyyny, 9 e, ja rottinkinen Albert-pöytävalaisin, 26,99 e, Jysk. Pörröinen Shaggy-tyyny, 19,90 e, Rusta. Tuoli ja kaktus ovat rekvisiittaa.
Tikkurilan Harmony -sisustusmaali sävyssä Ruusun hetki V413 on Tikkurilan Vuoden väri 2023, 53,90 e / 2,7 l, K-Rauta. Jättebo-nojatuolin alaosassa on kätevä säilytystila, 350 e, Samsala-päällinen, 60 e, Svädborg-villamatto, 199 e, Ficus-viherkasvi, 7,99 e, ja Klynnon-bamburuukku, 9,99 e, Ikea. Vihreä Lilje-tyyny, 9 e, ja rottinkinen Albert-pöytävalaisin, 26,99 e, Jysk. Pörröinen Shaggy-tyyny, 19,90 e, Rusta. Tuoli ja kaktus ovat rekvisiittaa. © Niclas Makela

Järjestele keittiö uusiksi

Keittiössä hyvä järjestys luo siistin yleisilmeen. Raivaa avohyllyiltä liiat kipot ja kupit pois. Pidä esillä vain tavarat, joita tarvitset päivittäin – ja nekin vain, jos ne ovat kauniita.

Uusi keittiöpyyhkeet, tiskirätti ja harja sekä saippua-astia.

Nopea, ja kohtalaisen simppeli, keino muuttaa keittiön ilmettä on vaihtaa hana. Etsi edullisia edellisten mallistojen viimeisiä kappaleita tai asiakaspalautuksia alennusmyynneistä. Uusi hana yhdistettynä uusiin kaapin vetimiin piristää köökkiä kummasti.

Lue myös: Tältä näyttävät Pinterestin ennustamat sisustustrendit 2023! Yksi ennusteista on sananmukaisesti outo ”weirdcore”

Tappinaulakko on kokoaan suurempi säilytin. Ripusta  roikkumaan verkkokasseja, joissa on helppo säilöä hedelmiä, keittiövälineitä tai vaikka talouspaperia. Pyökistä valmistettu tappinaulakko, 17,90 e, Rusta. Bekväm-tarjoiluvaunu, 99,99 e, Kungsfors-verkko­kassi, 4,99 e/ 2 kpl, Lurpassa-laatikko, 9,99 e / 2 osaa, Krösamos-leikkuulauta, 16,99 e, ja Artistisk-leikkuulauta, 34,99 e, Ikea. Bambuinen säilytin, 12,54 e, maustemyllyt, 10,98 e / kpl, leikkuulauta, 12,66 e, suuri keramiikkakulho, 24,90 e, ja pieni kulho, 6,60 e, Søstrene Grene. Kannu ja puukauha ovat rekvisiittaa.
Tappinaulakko on kokoaan suurempi säilytin. Ripusta roikkumaan verkkokasseja, joissa on helppo säilöä hedelmiä, keittiövälineitä tai vaikka talouspaperia. Pyökistä valmistettu tappinaulakko, 17,90 e, Rusta. Bekväm-tarjoiluvaunu, 99,99 e, Kungsfors-verkko­kassi, 4,99 e / 2 kpl, Lurpassa-laatikko, 9,99 e / 2 osaa, Krösamos-leikkuulauta, 16,99 e, ja Artistisk-leikkuulauta, 34,99 e, Ikea. Bambuinen säilytin, 12,54 e, maustemyllyt, 10,98 e / kpl, leikkuulauta, 12,66 e, suuri keramiikkakulho, 24,90 e, ja pieni kulho, 6,60 e, Søstrene Grene. Kannu ja puukauha ovat rekvisiittaa. © Niclas Makela

Tuunaa kylpyhuone

Tekstiilit tekevät ihmeitä kylpyhuoneessa. Vaihda kulahtanut matto uuteen ja pyöräytä suihkuverho pesukoneessa, tai vaihda se kokonaan.

Jos haluat kylpyhuoneeseen ylellistä hotellimaista tunnelmaa, panosta yksivärisiin muhkeisiin pyyhkeisiin ja kylpytakkiin. Reippaat kuosit taas tuovat aamuiseen hampaidenpesusessioon uutta energiaa.

Älä unohda yksityiskohtia. Uudet koukut, wc-paperiteline tai vetimet ovat hankintoja, joilla freesaat kylpyhuoneen helposti ja huokeasti. Spa-tunnelman viimeistelee tuoksukynttilä.

Tapetti tekee ihmeitä wc-tilaan: se tuo näyttävyyttä peruslaattojen rinnalle ja edulliset avohyllyt saavat kauniin taustan taakseen. Enhet/Tvällen -kalustekokonaisuus sisältää peilin, altaan ja allaskaapin, hanan sekä seinähyllyn, 364 e. Kauniit Tavelån-säilyttimet viimeistelevät avo­säilytyksen, 8,99 e, Ikea.
Tapetti tekee ihmeitä wc-tilaan: se tuo näyttävyyttä peruslaattojen rinnalle ja edulliset avohyllyt saavat kauniin taustan taakseen. Enhet/Tvällen -kalustekokonaisuus sisältää peilin, altaan ja allaskaapin, hanan sekä seinähyllyn, 364 e. Kauniit Tavelån-säilyttimet viimeistelevät avo­säilytyksen, 8,99 e, Ikea. © Ikea

Lue myös Anna.fi:stä: Viherkasvit: Neljä kuolijaa, joita kukkakauppias ei hankkisi kotiinsa – nämä kasvit puolestaan kukoistavat vähällä vaivalla

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee kodin pikapiristys pikku­rahalla – näin tuunaat huoneet uuteen kuosiin edullisesti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.