Sisustus

Tutustu: Ikean erikoismallisto Svärtan

Syyskuussa myyntiin tulevan Ikean erikoismallisto Svärtanin takana on ruotsalainen muotisuunnittelija Martin Bergström.

Muotisuunnittelijana parhaiten tunnettu Martin Bergström on toteuttanut sisustusesineistä, huonekaluista, tekstiileistä, matoista ja paperitavaroista koostuvan malliston yhteistyössä delhiläisten muotoiluopiskelijoiden kanssa. Malliston mustavalkoiset sävyt ja abstraktit, orgaanisen kuosit ovat kaukana mielikuvasta, joka syntyy intialaisesta muotoilusta.

Martin

”Yleensä ajattelemme, että intialainen design on lähinnä iloisia värejä, kultaa ja kimallusta. Halusin luoda uudenlaisen tulkinnan Intiasta ja siitä, mitä maa edustaa”, Martin Bergström sanoo.

pöytä

Taiteellisesti monilahjakkaan Bergströmin kädenjälkeä on nähty vaatteiden lisäksi mm. teatterilavastuksissa ja -puvustuksissa, sisustuksissa, huonekaluissa ja painotuotteissa. Yhteistä hänen töilleen ovat näyttävät kuosit, joiden inspiraation Bergström on saanut usein luonnosta.

lasit

Tummanpuhuvassa Svärtanissa on laaja materiaalikirjo: kangasta, paperia, lasia, keramiikkaa, puuta ja metallia. Malliston tuotteet tulevat myyntiin kaikkiin Suomen Ikea-tavarataloihin 9.9. ja ovat saatavilla vain rajoitetun ajan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tutustu: Ikean erikoismallisto Svärtan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.