Verigreippiposset
Verigreippiposset valmistuu superhelposti kolmesta raaka-aineesta. Raikkaan täyteläinen jälkkäri viimeistellään pistaaseilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Verigreippiposset
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 verigreipin raastettu kuori
- 5 rkl verigreippimehua
- (muutama tippa pinkkiä tai punaista elintarvike pastaväriä)
Lisäksi
- 1 verigreippi
- 2 rkl suolattomia pistaaseja
Valmistusohje
Verigreippiposset valmistuu helposti näin:
- Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja huolella pestyn greipin kuori. Keitä seosta noin 5 minuuttia samalla sekoittaen. Nosta kattila syrjään ja lisää greippimehu. Lisää joukkoon muutama tippa pinkkiä tai punaista pastaväriä, jos haluat intensiivisemmän värin.
- Valuta seos varovasti neljään annosmaljaan ja peitä annokset kelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
- Leikkaa greippi kokonaisena kalvottomaksi ja viipaloi kiekoiksi. Nosta greippikiekot varovasti hyytyneiden annosten päälle. Viimeistele verigreippiposset rouhimalla pinnalle pistaasia.
Vinkki! Valmista verigreipeistä myös karamellisoidut verigreipit.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2024.
Lue myös Anna.fi: Verigreippiä ja jogurttia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Verigreippiposset