Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Verigreippiposset

Verigreippiposset valmistuu superhelposti kolmesta raaka-aineesta. Raikkaan täyteläinen jälkkäri viimeistellään pistaaseilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Verigreippiposset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 verigreipin raastettu kuori
  • 5 rkl verigreippimehua
  • (muutama tippa pinkkiä tai punaista elintarvike pastaväriä)

Lisäksi

  • 1 verigreippi
  • 2 rkl suolattomia pistaaseja

Valmistusohje

Verigreippiposset valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja huolella pestyn greipin kuori. Keitä seosta noin 5 minuuttia samalla sekoittaen. Nosta kattila syrjään ja lisää greippimehu. Lisää joukkoon muutama tippa pinkkiä tai punaista pastaväriä, jos haluat intensiivisemmän värin.
  2. Valuta seos varovasti neljään annosmaljaan ja peitä annokset kelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
  3. Leikkaa greippi kokonaisena kalvottomaksi ja viipaloi kiekoiksi. Nosta greippikiekot varovasti hyytyneiden annosten päälle. Viimeistele verigreippiposset rouhimalla pinnalle pistaasia.

Vinkki! Valmista verigreipeistä myös karamellisoidut verigreipit.

verigreippiposset
Verigreippiposset valmistuu kolmesta raaka-aineesta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2024.

Lue myös Anna.fi: Verigreippiä ja jogurttia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Verigreippiposset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.