
Ahvenanmaan pannukakku
Ahvenanmaan pannukakku on Oolannin tunnetuin perinneruoka, joka sopii arkeen ja juhlaan. Pannukakku valmistuu alle 30 minuutissa, kunhan teet riisi- tai mannapuuron jo aiemmin valmiiksi. Tutun luumuhillon sijaan pannarin kanssa sopii tarjota tyrnikermaa tai vaikkapa omenahilloa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ahvenanmaan pannukakku
- 2 rkl voita tai muuta rasvaa
- 4 kpl munaa
- 5 dl maitoa
- 3 dl riisi- tai mannapuuroa
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Ahvenanmaan pannukakku eli pannari tehdään näin helposti:
- Voitele uunipannulle levitetty leivinpaperi. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Vatkaa munat kevyesti, lisää muut ainekset ja kaada seos pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Tarjoa Ahvenanmaan pannukakku kermavaahdon ja keitettyjen luumujen, marja– tai hedelmähillon kanssa. Ahvenanmaalaisen pannukakun seuraksi sopii hyvin myös tyrnihillolla maustettu kermavaahto tai kardemummalla ryyditetty omenahilloke.
Ahvenanmaamenu: Keväiset oolanninperunat ja ahvenfileet
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täydellinen lettutaikina – näillä vinkeillä syntyvät rapeareunaiset letut!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ahvenanmaan pannukakku