Raparperi-mansikkatorttu
Raparperi-mansikkatorttu hurmaa ihanalla täytteellään. Keltuaisilla miedonnettu raparperikiisseli on raparperi-mansikkatortun herkullinen täyte.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raparperi-mansikkatortun pohjataikina:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl Kylmää vettä
täyte:
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 300 g kuutioitua raparperoa (4 suurta vartta)
- 1 sitruunanmehu
- 4 rkl Maizena-tärkkelysjauhoa
- 3 kananmunan keltuaista
- 1 rkl voita
- 2 tl vaniljasokeria
pinnalle:
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
Raparperi-mansikkatorttu syntyy näin:
- Valmista pohjataikina. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi tai hakkaa veitsellä rasva ja jauhot muruiseksi seokseksi ja lisää sitruunamehu sekä jääkylmä vesi. Muovaa taikina palloksi ja pane muovipussiin tai kelmuun. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 2-4 tuntia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota taikina jääkaapista puolisen tuntia ennen leipomista. Kauli taikina hieman isommaksi kuin 25- senttinen piirakkavuoka. Painele taikina vuokaan, siisti reunat. Tue piirakan reunat foliosta muovatulla pannalla. Paista raparperi-mansikkatortun pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa, poista foliopanta reunoilta ja anna kypsyä vielä viitisen minuuttia.
- Mittaa vesi, sokeri, raparperipalat, sitruunamehu ja maissijauho kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon keltuaiset, voi ja vaniljasokeri. Kiehauta ja jäähdytä. Kaada jäähtynyt täyte piirakkapohjalle. Korista raparperi-mansikkatorttu mansikoilla ja tarjoa vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.
Katso myös: Maisemakahvilan raparperipiirakka ja Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Katos myös Anna.fi/Ruoka: Raparperi-kookosneliöt
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-mansikkatorttu