Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Amerikkalaiset pähkinämuffinit

Amerikkalaiset pähkinämuffinit ovat taatusti muhkeita ja tuhteja. Sen takaavat maapähkinät sekä suklaarouhe. Pinnalle ripoteltava muruseos tekee muffineista entistä vaikeampia vastustaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Rouhe pinnalle:

  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl voita
  • 0.5 dl suklaarouhetta
  • 0.5 dl suolattuja maapähkinöitä rouheena

Taikina:

  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl soodaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 0.5 dl ruokosokeria
  • 0.5 dl maapähkinävoita
  • 1 muna
  • 1 ¼ dl maitoa
  • 0.5 dl suklaarouhetta

Kuorrutus:

  • 2.5 dl ruokotomusokeria
  • tilkka vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Asettele pellille 12 paperista muffinivuokaa. Valmista ensin pinnalle ripoteltava rouhe. Sekoita ainekset keskenään ja siirrä toviksi syrjään.

2. Valmista taikina. Sekoita leivinjauhe ja sooda jauhoihin. Sekoita voi, sokeri ja maapähkinävoi keskenään. Lisää muna ja maito sekä jauhoseos. Sekoita taikina ja jaa se paperivuokiin. Ripottele pinnalle rouheseos ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa sellaisenaan tai sokerikuorrutuksella koristettuna.

Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit

Anna.fi/ruoka: Päärynä-inkiväärimuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Amerikkalaiset pähkinämuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.