Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Amerikkalaiset taatelikakut

Amerikkalaiset taatelikakut ovat amerikkalaiseen tapaan suuria, makeita ja vähän övereitäkin. Pähkinöillä, taateleilla ja rusinoilla höystetyt keksit maustetan ripauksella kanelia.

Ainekset

Amerikkalaiset taatelikakut:

  • 2 ½ dl fariinisokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • ½ dl taateleita
  • ½ dl rusinoita
  • ½ dl paloiteltuja pecan- tai hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Amerikkalaiset taatelikakut leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Vuoraa pari uunipeltiä leivinpaperilla.
  2. Vaahdota sokeri, rasva ja muna kuohkeaksi. Lisää kaurahiutaleet, mausteet ja vehnäjauhoihin sekoitetut kohotusaineet. Sekoita joukkoon silputut hedelmät ja pähkinät.
  3. Nostele kahdella teelusikalla taikinanokareita pellille. Jätä leviämisvaraa ja paista kakkusia kymmenisen minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ennen pakkaamista.

Lue lisää: Lukijoiden parhaat pikkuleivät jouluun – 10 herkullista ohjetta

Lue lisää Anna.fi/ruoka: Suklaa-appelsiinicookiet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Amerikkalaiset taatelikakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.