Ankkarillette
Ankkarillette on helpoista helpoin juhlaruoka. Valmiista säilykeankasta valmistuu helppo rillette poistamalla kypsistä koivista luut ja nahka. Appelsiini ja ankka ovat loistava makupari. Tarjoile rillette leivän tai perunoiden kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Ankkarillette
- 1350 g säilöttyjä ankankoipia (kypsiä säilykepurkissa)
- 2 appelsiinia
- ¼ tl mustapippuria
- 50 g voita
- 4 oksaa tuoretta rosmariinia tai timjamia
Valmistusohje
Ankkarillette tehdään helposti näin:
- Ankankoivet ovat todella rasvaisia, ne ovat säilötty omaan rasvaansa. Käytä kertakäyttöhansikkaita niiden käsittelyssä.
- Avaa säilykepurkki ja nosta ankankoivet purkista. Yhdessä purkissa on noin neljä koipea. Irrota koivista nahka. Liha on niin pehmeää, että se irtoilee luista helposti. Irrota koivista luut ja tarkista tarkkaan, ettei lihan joukkoon jää pieniä luita. Erottele lihat sekoituskulhoon. Luista ja nahasta kannattaa keittää liemi. Rasvan voi säästää puhtaassa rasiassa jääkaapissa. Ankanrasva on herkullista paistamiseen.
- Raasta lihan joukkoon kahden appelsiinin kuori ja mausta 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Voit tarpeen mukaan lisätä suolaa, mutta ankka on jo valmiiksi suolattu.
- Sekoita ainekset haarukalla voimakkaasti sekoittaen tasaiseksi massaksi. Voit tehdä tämän myös monitoimikoneessa, missä on leikkuuterä. Lusikoi massa tarjoiluastioihin. Neljästä koivesta tulee yhteensä noin 400 grammaa lihaa.
- Sulata 50 grammaa voita ja anna heran erottua kirkkaasta voista. Kaada kirkasta voita tarjoiluastiaan ankkatahnan pinnalle. Paina päälle neljä oksaa tuoretta rosmariinia tai timjamia koristeeksi.
- Anna jähmettyä kylmässä yön yli. Nosta tarjolle ajoissa. Ankkarillette maistuu parhaalle huoneenlämpöisenä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.
Lue myös: Pikkujoulujen helpot herkut
Lue myös Anna.fi: Ankanrintaa ja viinikastiketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ankkarillette