Reseptit
yli 60 min
26

Appelsiini-juustokakku pellillä

Pellillisestä piirakkaa riittää syötävää isommallekin joukolle. Appelsiini-juustokakun salaisuus on kostutus appelsiininkukkavedellä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Appelsiini-juustokakku

225 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori

Kostutukseen:

2 (luomu) appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 rkl appelsiininkukkavettä

Koristeeksi:

kehäkukkien tai muiden syötävien kukkien terälehtiä

Valmistusohje

1. Levitä leivinpaperi pellille. Mittaa 225 g huoneenlämpöistä voita, 2 1⁄2 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 4 1⁄2 dl vehnäjauhoja, 2 1⁄2 tl leivinjauhetta, 4 kananmunaa, 200 g maustamatonta tuorejuustoa ja 2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori isoon kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella 2 minuuttia.

2. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koita kypsyys tikulla. Kakku voi jäädä vähän kosteaksi.

3. Kuumenna kahden (luomu)appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Lisää joukkoon 1 rkl appelsiininkukkavettä.

4. Anna appelsiini-juustokakun jäähtyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Kostuta kakun pinta pullasudilla ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Koristele pinta kukkien terälehdillä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiini-juustokakku pellillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X