Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinijuustokakku pellillä

Pellillisestä piirakkaa riittää syötävää isommallekin joukolle. Appelsiini-juustokakun salaisuus on kostutus appelsiininkukkavedellä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
26  annosta

Ainekset

Appelsiini-juustokakku

  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori

Kostutukseen:

  • 2 (luomu) appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 rkl appelsiininkukkavettä

Koristeeksi:

  • kehäkukkien tai muiden syötävien kukkien terälehtiä

Valmistusohje

Appelsiini-juustokakku pellillä leivotaan helposti näin:

1. Levitä leivinpaperi pellille. Mittaa 225 g huoneenlämpöistä voita, 2 1⁄2 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 4 1⁄2 dl vehnäjauhoja, 2 1⁄2 tl leivinjauhetta, 4 kananmunaa, 200 g maustamatonta tuorejuustoa ja 2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori isoon kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella 2 minuuttia.

2. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koita kypsyys tikulla. Kakku voi jäädä vähän kosteaksi.

3. Kuumenna kahden (luomu)appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Lisää joukkoon 1 rkl appelsiininkukkavettä.

4. Appelsiini-juustokakku saa jäähtyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Kostuta kakun pinta pullasudilla ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Koristele pinta kukkien terälehdillä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti

Lue myös Anna.fi/ruoka: Nektariini-juustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinijuustokakku pellillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.