Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-vaahterasiirappiglaseerattu joulukinkku

Appelsiini ja vaahterasiirappi ovat tämän kinkun juju. Paahdetut luumut ja sitruuna sekä viikunat koristavat kinkun tarjoiluastian ja maistuvat hyvälle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Appelsiini-vaahterasiirappiglaseerattu joulukinkku:

  • 1 (n. 6 kg) suolattu joulukinkku

Appelsiini-vaahterasiirappi glaseeraus:

  • 1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 4 rkl fariinisokeria
  • kokonaisia neilikoita

Valmistusohje

1. Nosta kinkku sulamaan jääkaappiin noin 2 vrk ennen kypsentämistä. Anna kinkun sulaa omassa pakkauksessaan. Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Parhaan lopputuloksen saat, kun kinkun sisälämpötila näyttää noin +10 astetta uuniin nostettaessa.

2. Poista kinkku pakkauksesta. Jos kinkussa on verkko, jätä se kypsennyksen ajaksi paikalleen. Aseta kinkku paistopussiin ja sulje pussi. Leikkaa ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei kärki kosketa luuta. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Nosta kinkku pellille kamarapuoli ylöspäin. Laita uuniin ja käännä mittari niin, että lämpötilaa on helppo seurata. Paista kinkkua noin 1⁄2 tuntia ja alenna sitten uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista, kunnes mittari osoittaa 75–80 astetta. Paistoajaksi arvioidaan noin 50 minuuttia kiloa kohden.

4. Anna kypsän kinkun jäähtyä uunista ottamisen jälkeen 20 minuuttia. Poista pussi ja valuta liemi talteen kastiketta varten. Kastikkeelle löydät ohjeen kotiliesi.fi -sivuilta. Poista hiukan jäähtyneestä kinkusta verkko ja nahka sekä osa silavasta. Leikkaa ruudukko lopun silavan pintaan.

5. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Keitä appelsiinimehua, siirappia ja sokeria kattilassa 5–10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Sivele seos kinkun pintaan ja painele koristeeksi neilikat. Ruskista 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Lisää kinkkua joulupöytään:

joulukinkku tulisentahmealla kuorrutteella

Joulukinkku tahmeantulisella kuorrutteella

Joulukinkku

Kinkku taikinakuoressa

Kinkku

Appelsiinikinkku

Ruoka.fi: Jouluribsit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-vaahterasiirappiglaseerattu joulukinkku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.