Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulukinkku tahmeantulisella kuorrutteella

Tänä vuonna kinkku saa tulisentahmean kuorrutteen.

Ainekset

  • noin 10 kg suolattu luullinen kinkku

tulisentahmea kuorrute:

  • 500 g chilihilloa (Paholaisen hillo)
  • 1 sitruunankuori
  • 2 tl raastettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Ota kinkku muutamaa tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Lihan sisälämpötila saisi on noin +10- astetta.

2. Poista kinkku pakkauksesta. Jos kinkku on pakattu verkkoon, jätä se paikoilleen paistamisen ajaksi. Laita kinkku paistopussiin ja sulje pussi. Leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Käytä lihalämpömittaria kypsymisen seuraamiseen. Työnnä mittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki ei kosketa luuta.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta kinkku uunipannulle kamarapuoli ylöspäin. Työnnä kinkku uuniin siten, että paistomittaria on helppo seurata. Paista kinkkua aluksi 200 asteessa 30 minuutia ja alenna sitten uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Paistoajaksi voi arvioida noin 50 minuuttia kiloa kohden. Anna jäähtyä uunista ottamisen jälkeen noin 20 minuuttia. Kaada liemi talteen, tee siitä halutessasi kastike. Älä heitä kinkun paistolientä viemäriin! Irrota verkko ja leikkaa kamara pois.

4. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Sekoita chilihillon joukkoon sitruunankuori ja raastettu inkivääri. Levitä kauttaaltaan kinkun päälle. Anna pinnan gratinoitua, kunnes se saa kunnolla väriä. Säilytä kinkkua folion alla kylmässä.

Katso  myös muut joulukinkun reseptit ja kinkun kavereiden ohjeet:

Joulukinkku

Kinkku taikinakuoressa

Kinkku

Appelsiinikinkku

omenakastike jouluresepti

Omenakastike

Ruoka.fi:Pestolla kuorrutettu pikkukinkku