
Appelsiinijuustokakku
Raikas ja hedelmäinen juustokakku on riittoisaa tarjottavaa. Digestive-pohjainen juustokakku koristellaan hedelmillä. Leikkaa kakuista herkulliset annospalat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Appelsiinijuustokakku
- ½ pkt (à 400 g) digestivekeksejä
- 100 g sulatettua rasvaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle
- 600 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelysjauhoa
- 5 kananmunaa
- 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
Pinnalle
- kauden hedelmiä(esimerkiksi mandariinia, tähtihedelmää)
Valmistusohje
Appelsiinijuustokakku leivotaan näin:
1. Jauha keksit ja sekoita pohja-ainekset. Painele seos leivinpaperilla vuoratun laakean vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt. Anna juustokakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Leikkaa appelsiinijuustokakku leivoksiksi ja korista hedelmillä.
Katso myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!
Anna.fi/ruoka: Mangojuustokakkukääretorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinijuustokakku
Taitaa olla ohjeessa puolet liikaa digestivekeksejä?
Ohjeeseen on korjattu keksien määrä. 1/2 pkt keksejä. Yhdessä pakkauksessa on 400 g, joten käytä siitä puolet eli 200 g.