Appelsiiniriisi
Appelsiiniriisi on herkullinen klassikkojälkkäri, jossa yhdistyvät samettinen riisipuuro, kuohkea kermavaahto ja raikkaat appelsiinit. Helposti valmistuvaa jälkiruokaa voi muunnella monella tapaa. Kokeile kerman sijaan vaniljavaahtoa ja appelsiinien tilalla persikoita tai veriappelsiineja.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Riisipuuro
- 1 dl vettä
- 1 dl puuroriisiä
- 5 dl maitoa
- ¼ tl suolaa
Appelsiiniriisi
- 3 appelsiinia
- 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
- 2 rkl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Appelsiiniriisi tehdään helposti näin:
- Aloita appelsiiniriisin valmistus keittämällä riisipuuro. Voit hyvin tehdä raikkaan jälkiruoan myös valmiista riisipuurosta.
- Kiehauta desilitra vettä pinnoitetussa kattilassa. Lisää desi puuroriisiä. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta riisipuuro ripauksella suolaa. Jäähdytä puuro jääkaapissa.
- Kuori kolme appelsiinia ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Halutessasi voit leikata appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.
- Vatkaa 2 desilitraa kuohukermaa (tai muuta vaahtoutuvaa kermaa) napakaksi vaahdoksi.
- Sekoita riisipuuron joukkoon appelsiinit ja kermavaahto. Mausta kahdella ruokalusikallisella sokeria ja halutessasi ripauksella vaniljasokeria.
- Lusikoi appelsiiniriisi annoskulhoihin. Koristele halutessasi appelsiininlohkoilla.
Vinkki! Appelsiiniriisiin sopivat ihanasti veriapelsiinit, kun ne ovat tammi-helmikuussa sesongissa.
Vinkki! Kokeile kermavaahdon tilalla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Lue myös: Appelsiinijuustokakku
Lue myös Anna.fi: Appelsiini-vuohenjuustosalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiiniriisi