
Arabialainen maustekakku
Arabialainen maustekakku on kuin sadusta. Kaakao ja maustekaravaanien tuoksuvat aarteet antavat kahvikakulle makujen runsautta, jonka kruunaa mokkainen kuorrutus. Tämä resepti on ollut Kotilieden lukijoiden suosikkiresepti vuosikausia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Arabialainen maustekakku:
- 200 g margariinia
- 3.8 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl soodaa
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl mantelilastuja
- 2 dl kevytkermaa
Kuorrutus:
- 6 rkl voisulaa
- 1 keltuainen
- 2.5 tl kanelia
- 2-3 rkl kylmää kahvia
- 5 dl tomusokeria
Valmistusohje
Arabialainen maustekakku hurmaa itämaisilla vivahteilla.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja rouhitut mantelilastut ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kevytkerma.
- Kaada tilavaan, voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
- Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Voit kuorruttaa arabialaisen maustekakun myös sulatetulla taloussuklaalla.
Ohje: Anja Hanka, Vaasa
Maustekakkufanille maistuvat myös mummin maustekakku sekä perinteinen tiikerikakku.
Katso myös Anna.fi: Luumuinen maustekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Arabialainen maustekakku