Reseptit
yli 60 min

Arabialainen maustekakku

Arabialainen maustekakku on kuin sadusta. Kaakao ja maustekaravaanien tuoksuvat aarteet antavat kahvikakulle makujen runsautta, jonka kruunaa mokkainen kuorrutus. Tämä resepti on ollut Kotilieden lukijoiden suosikkiresepti vuosikausia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Arabialainen maustekakku:

200 g margariinia
3.8 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
0.5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl mantelilastuja
2 dl kevytkermaa

Kuorrutus:

6 rkl voisulaa
1 keltuainen
2.5 tl kanelia
2-3 rkl kylmää kahvia
5 dl tomusokeria

Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja rouhitut mantelilastut ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kevytkerma.
  2. Kaada tilavaan, voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
  3. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Voit kuorruttaa arabialaisen maustekakun myös sulatetulla taloussuklaalla.

Ohje: Anja Hanka, Vaasa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Arabialainen maustekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X