Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Arabialainen maustekakku

Arabialainen maustekakku on kuin sadusta. Kaakao ja maustekaravaanien tuoksuvat aarteet antavat kahvikakulle makujen runsautta, jonka kruunaa mokkainen kuorrutus. Tämä resepti on ollut Kotilieden lukijoiden suosikkiresepti vuosikausia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Arabialainen maustekakku:

  • 200 g margariinia
  • 3.8 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl soodaa
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl mantelilastuja
  • 2 dl kevytkermaa

Kuorrutus:

  • 6 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 2.5 tl kanelia
  • 2-3 rkl kylmää kahvia
  • 5 dl tomusokeria

Valmistusohje

Arabialainen maustekakku hurmaa itämaisilla vivahteilla.

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja rouhitut mantelilastut ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kevytkerma.
  2. Kaada tilavaan, voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
  3. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Voit kuorruttaa arabialaisen maustekakun myös sulatetulla taloussuklaalla.

Ohje: Anja Hanka, Vaasa

Maustekakkufanille maistuvat myös mummin maustekakku sekä perinteinen tiikerikakku.

Katso myös Anna.fi: Luumuinen maustekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Arabialainen maustekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.