
Tiikerikakku
Tiikerikakku on kahvikakkujen kiistaton kuningatar, kaikkien suosikki. Leivo klassikkokakku Kotilieden helpolla ohjeella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Tiikerikakku
- 250 g voita tai margariinia
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- ½ dl maitoa tai kermaa
- 3 dl karkeita vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
Tiikerikakku. vuoan voitelu
- 2 rkl voita tai margariinia
- ½ dl korppujauhoja tai mannasuurimoita
Valmistusohje
Tiikerikakku leivotaan helposti näin
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää taikinaan munat sekä maito tai kerma.
2. Sekoita kuivat aineet: jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää ne taikinaan.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen taikinaan kaakaojauhe ja sekoita.
4. Levitä taikinat kerroksittain (4 kerrosta) kostutetulla veitsellä noin 2-litraiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista tiikerikakkku 175-asteisessa uunissa 1 tunti 10 minuuttia.
Vinkki! Tiikerikakun voi pakastaa hyvin peitettynä.
Lue myös: Mustikkatiikerikakun ohje
Lue myös: Kuivakakku x 9
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tiikerikakku