Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tiikerikakku

Tiikerikakku on kahvikakkujen kiistaton kuningatar, kaikkien suosikki. Leivo klassikkokakku Kotilieden helpolla ohjeella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Tiikerikakku

  • 250 g voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • ½ dl maitoa tai kermaa
  • 3 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta

Tiikerikakku. vuoan voitelu

  • 2 rkl voita tai margariinia
  • ½ dl korppujauhoja tai mannasuurimoita

Valmistusohje

Tiikerikakku leivotaan helposti näin

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää taikinaan munat sekä maito tai kerma.

2. Sekoita kuivat aineet: jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää ne taikinaan.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen taikinaan kaakaojauhe ja sekoita.

4. Levitä taikinat kerroksittain (4 kerrosta) kostutetulla veitsellä noin 2-litraiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

5. Paista tiikerikakkku 175-asteisessa uunissa 1 tunti 10 minuuttia.

Vinkki! Tiikerikakun  voi pakastaa hyvin peitettynä.

Lue myös: Mustikkatiikerikakun ohje

Lue myös: Kuivakakku x 9

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiikerikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.